Bu hanımların sesine kulak verin!..

Yırtık ayakkabıyla, formasız Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nde mücadelesini sürdüren Tarsus Gençlerbirliği destek istedi. Takım kaptanı Adalet Demir, “Devletimiz, özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız bize sahip çıkmalı” dedi.

Bu hanımların sesine kulak verin!..

Türkiye Kadınlar 2. Ligi takımlarından Tarsus Gençlerbirliği ilkel şartlarda mücadelesine devam ediyor.
Kızların futbol oynayıp, spor yapması için mücadele veren başkan ve teknik direktörü Mehmet Ceber’in ölümünün ardından sahipsiz kalan takım, zorluklara rağmen çalışmalarını sürdürüyor. 73 lisanslı sporcusu bulunan kulübün yöneticisi ve takım kaptanı Adalet Demir kulübe kilit vurma noktasına geldiklerini söyledi.

Mehmet Ceber’in evini kulüp binası olarak kullandıklarını belirten Demir, “Futbol erkek oyunu deniyor. Oysa kadınlarımız da futbolda başarılı. Devletimiz kadın futbolculara, erkeklere gösterdiği desteği göstermiyor. Adeta, ‘Elinin hamuru ile erkek işlerine karışma’ deniyor. Bu ayrımcılığa son verilerek, devletimizin, özellikle Gençlik ve Spor Bakanımızın bizlere sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.
Kulübün bugüne kadar merhum başkanlarının çabalarıyla ayakta kaldığını sözlerine ekleyen Demir konuşmasını şöyle noktaladı: “Kızların yırtık ayakkabı ve forma olmaksızın antrenman yapmaları feryadımızı anlatıyordur. Dört büyüklerin başkanlarına sesleniyorum. Bize sahip çıkın.”


SKORER

Konular Spor Haberleri