Bu şehirlerde okullar tatil edildi!..

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bazı şehirlerde, bazı ilçelerde okullarda eğitime ara verildi...

Bu şehirlerde okullar tatil edildi!..

BURSA ve BURDUR’DA OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bursa’da, bazı ilçelerde okullarda eğitime ara verildi.
   
Bugün kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verilen ilçeler şöyle: Orhaneli ve Keles ilçelerinde bütün okullar, Büyükorhan’da ilköğretim okulları, Orhangazi’de ise taşımalı kapsamında olan okullar 1 günlüğüne tatil edildi.
   
Ayrıca, ilerleyen saatlere göre kent merkezi ve diğer yerlerde de tatilin söz konusu olabileceği belirtildi.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Burdur’da köy okullarının tatil olmasına neden oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Burdur genelinde etkili oldu. Ulaşımın aksaması nedeniyle bazı köy okullarında eğitime bir günlük ara verildi. Okulun tatil olmasını fırsat bilen minikler karın keyfini çıkardı.
   
Kar yağışı nedeniyle tatil olan okullarsa şöyle: Ağlasun’da Çatak, Bucak’ta Belören, Yeşilova’da Düden, Gençali, Sazak, Dereköy, İğdir, Horozköy ve Karaköy, Tefenni’de ise Seyitler, Bayramlar ve Çaylı köyleri. Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada köy yollarının kar ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Merkeze taşımalı eğitimle gelen öğrenciler ise 1 gün idari izinli sayılacak. Kapalı olan köy yollarının kar temizleme ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

Bursa’nın Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçelerinde, olumsuz hava koşulları yüzünden okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Büyükorhan Kaymakamlığı, gece geç saatlerde başlayan ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, ilçedeki ilköğretim okullarının bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Bu arada, ilçe merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi bulan kar yüzünden, ilçe merkeziyle yüksek kesimlerdeki köyler arasında ulaşımda güçlük çekiliyor. İlçede cuma günleri kurulan ilçe pazarı da kar yağışı nedeniyle kurulamadı.

Keles ve Orhaneli ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler, kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi.

MALATYA ve SİVAS’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Malatya’nın Hekimhan ve Sivas’ın Yıldızeli ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Hekimhan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle Kaymakamlık kararıyla eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

NEVŞEHİR’İN 4 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Nevşehir’in dört ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi. Hacıbektaş, Derinkuyu, Avanos ve Acıgöl ilçelerinde okullar bir gün süre ile tatil edildi.

KONYA, KARAMAN, KÜTAHYA ve ISPARTA’DA OKULLAR TATİL

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya, Karaman, Kütahya ve Isparta’nın bazı ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Karaman’da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Başyayla ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Atlı, yaptığı açıklamada, geceden beri yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini söyledi.

Kütahya’da da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Emet ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için okullar bugün tatil edildi.

Kar kalınlığı, söz konusu ilçe merkezlerinde 20-30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye ulaştı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılınç, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.

ÇANKIRI’DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Çankırı’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaz örtüyle kapladı. Çankırı merkez ve köylerinde okullar bugün tatil edildi.

Şehirde kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi buluyor. İlçelerde ise kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı belirtiliyor.

NİĞDE’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Niğde’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.