'Bu Tarz Benim' neden erken bitti?

10 Şubat’ta, “Mahkeme isim hakkını bize verdi, ‘Bu Tarz Benim’e devam” açıklaması yapan Show TV yönetimi, 27 Şubat’ta ‘Final’ kararı aldı, çünkü...

'Bu Tarz Benim' neden erken bitti?
Milliyet / Cadde'den Ali Eyüboğlu'nun yazısı..

6 Şubat 2015… Milliyet.com.tr’de, “Mahkeme ‘Bu Tarz Benim’ için kararını verdi” başlığıyla yayınlanan yazımın özeti şuydu:
“Mahkeme, ‘Bu Tarz Benim’in isim hakkını 1 milyon TL yatırması halinde Show TV’ye verdi. Ancak Show TV, kararın dayanağı ‘Bilirkişi Raporu’nda belirtilen içerikte bir yarışma yapamayacak. Yarışmanın format hakkı ise ismini değiştirmek şartıyla yapımcıları Haluk Şirin’le Caner Erdem’in oldu.”

10 Şubat 2015… Show TV şu yazılı açıklamayı yaptı:
“… Mahkemenin Show TV’deki ‘Bu Tarz Benim’ yarışmasına tedbir koyduğu, Show TV’nin aynı isimde farklı bir yarışma düzenleyebileceği ancak konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı yönündeki yorum gerçeği yansıtmamaktadır.
…Mahkeme kararıyla ‘Bu Tarz Benim’in isim hakkının sahibi olduğunu kanıtlayan Show TV, programın yayınına devam edecektir.”


27 Şubat 2015… Show TV, ‘Bu Tarz Benim’i bitirme kararı aldı. Yapımcı, “Show TV, taraflar arasındaki dava sonuçlanana kadar ‘Bu Tarz Benim’in yayınına ara verdi” diye açıklama yaptı. Show TV’nin ‘Bu Tarz Benim’i reytinginin düşmesi nedeniyle bitirdiğini de yazanlar oldu. Peki ne oldu da Show TV, isim hakkı için 1 milyon TL yatırdığı ‘Bu Tarz Benim’i bitirmeye karar verdi?

Bilirkişi, ‘Aynı’ derse, hapis cezası!

Show TV, içinde küçük değişiklikler yapıp ‘Bu Tarz Benim”i yayınlamaya devam edince Haluk Şirin ve Caner Erdem, mahkemeye başvurdu.

Bunun üzerine mahkeme yeni bir ‘Bilirkişi Raporu’ istedi. Bilirkişi, “İçerik aynı” deyince mahkeme, yayını durdurdu.

Show TV, iki gün aradan sonra ‘Bu Tarz Benim’in içeriğini biraz daha değiştirip, canlı yayınlamaya başladı. Şirin ve Erdem, yine mahkemeye başvurdu.

Yeni ‘Bilirkişi Raporu’ mahkemeye ulaşınca Show TV’nin avukatları, “Rapor, RTÜK kaydına göre hazırlanmadı” deyip, buna itiraz etti. Bu raporun içeriğini bilmiyorum, Show TV, ‘RTÜK kaydı’ üzerinden düzenlenecek son ‘Bilirkişi Raporu’nu beklemeden reytingi düşmeye başlayan programı bitirdi. Şayet yeni ‘Bilirkişi Raporu’ da, “Show TV, mahkemenin tedbirine rağmen ‘Bu Tarz Benim’in içeriğini istenilen şekilde değiştirmedi” derse, kanal yöneticilerinin 1 aydan 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması söz konusu.