Buca Arena'ya yıkım kararı!

Kulüplerin maçlarını oynayacak stat bulmak için sancı çektiği İzmir'de, bu konudaki "en şanslı kulüp" olarak gösterilen Bucaspor da göçebeye dönecek.

Buca Arena'ya yıkım kararı!
Yeni Asır'dan Şerafettin Çıracı'nın haberine göre Buca Belediyesi, herkesi şoke eden bir kararla, kendisine ait olan Buca Arena'nın iki tribününü "ruhsatsız" diyerek yıkma kararı aldı. Dönemin Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yapılan ve 2009'da kullanılmaya başlanan Buca Arena, Bucaspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2010-2011 sezonunda kriterlere uygun olarak tadil edilerek kapasitesi arttırılmıştı.

Önce izin sonra tutanak

Ercan Tatı'nın başkanlık döneminde Buca Belediyesi, tadilata onay verdi. Hatta tadilat masrafının bir kısmını Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Ancak stada yapılan ek bölümler için 6 ay sonda Buca Belediyesi "kaçak inşaat" tutanağı tuttu. Bunun üzerine Bucaspor yönetimi, belediyeye, "Gerekli izni sen verdin" diyerek dava açtı. Buca Belediyesi de, "Benim yerime sen kaçak yapı yaptın" diyerek savunma yaptı. Mahkeme devam ederken Buca Belediyesi, önceki gün kulüpten, 2011/430 sayılı yazıyla 29 Kasım 2017'ye kadar ruhsatsız yapılan yerlerin boşaltılmasını isteyerek yıkım yapılacağını bildirdi.

İşte yıkılacak yerler

Bucaspor'un Süper Lig'e yükseldiği dönemde, Türkiye Futbol Federasyonu Buca Arena'da bazı eksiklikler tespit etti ve sarı-lacivertli ekibin maçlarını burada oynayabilmesi için değişiklikler ve ilavelerin yapılmasını istedi. İlave tribünler yapılarak stadın seyirci kapasitesi 6500'den 8810'a çıkarıldı. Basın tribünü ve localar ilave edildi. Ancak bu tadilata önce izin verip, sonra kaçak inşaat zabtı tutan Buca Belediyesi, şimdi kulübe gönderdiği yazıda Buca Arena'da A tribününde 1. katta (balkon), şeref tribünü locası, basın tribünün arkasına inşa edilen kapalı alan, 2 adet çelik konstrüksiyon köprü, batı kale arkası ilave tribün, A tribüne bitişik imal edilmiş tuvaletlerin yıkımını istedi.
Konular Spor Haberleri