Bucaspor'un logosuna haciz!..

Bucaspor’un masör ve fizyoterapisti, alacaklarını ödemeyen kulübün logolarına icra kanalıyla haciz işlemi yaptırdı. Türkiye Marka ve Patent Enstitüsü, icra dairesinden gelen yazı üzerine kulübün tescilli logolarına tedbir koydu.

Bucaspor'un logosuna haciz!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre futbolcularına borcunu ödeyemeyince geçtiğimiz aylarda kupaları icra dairesi tarafından alıkonulan Manisaspor'dan sonra Ege'nin bir başka devi Bucaspor'da da büyük bir şok yaşanıyor. Bucaspor'un masör ve fizyoterapisti, alacaklarını ödemeyen kulübün logolarına icra kanalıyla haciz işlemi yaptırdı. Türkiye Marka ve Patent Enstitüsü, icra dairesinden gelen yazı üzerine kulübün tescilli bütün logolarına tedbir koydu.

Haciz işlemi yapıldı

2010-2011 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Bucaspor'da masörlük ve fizyoterapistlik yapan iki görevlinin avukatı Atıf Murad İçöz, iki müvekkilinin kulüpten yaklaşık 50 bin liralık alacağı için İzmir İcra Müdürlüğü'nde haciz işlemi başlattı. Bucaspor'da görev yaptıkları dönemde her iki müvekkiline de aylık ödenmesi gereken ücretlerin ödenmediğini belirten İçöz, müvekkillerinin alacağı için önce kulüp binasına gitti ve çim biçme ve temizleme makinalarına haciz işlemi yaptı.

Logolara tedbir geldi

Ancak, bunların satışından elde edilecek gelirin borçların kapanmasına yetmemesi üzerine İçöz, Türkiye Marka ve Patent Enstitüsü'ne yazı yazarak Bucaspor'un var olan marka ve patentleriyle ilgili bilgi aldı. Ardından da İzmir 7. İcra Müdürlüğü aracılığıyla enstitüde kulüp adına kayıtlı "Bucaspor 1928" logosu, "Bucco" şekli, "Bucaspor İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu" ve "Bucastorm" logolarının üçüncü kişilere satılmaması için üzerlerine tedbir konulmasını istedi. Bunun üzerine Bucaspor'un logolarına tedbir konuldu.

Bucaspor'un saygın bir kulüp olduğunu ancak müvekkilleri için bu hukuki girişimleri yapmak zorunda olduğunu belirten avukat İçöz, "Ödenmesini istediğimiz para kulüp için çalışan müvekkillerimin aylıkları. Bir dönem liglerde fırtınalar estiren kulübün kasasında bu kadar küçük alacakları dahi ödeyecek para olmaması gerçekten üzücü" dedi.
Konular Spor Haberleri