Bugün Anneler Günü!

Google anasayfasında yine özel bir doodle hazırladı. Her özel güne doodle hazırlayan Google Anneler Günü'nü de unutmadı.

Bugün Anneler Günü!
Dünyanın en büyük arama motoru olan Google yine bir özel doodle hazırladı.

Anasayfasında özel günlere özel doodle'lar hazırlayan Google anasayfasında bu kez Anneler Günü'ne özel bir doodle hazırladı.

Bugün Anneler Günü!

ANNELER GÜNÜ NEDİR?
 
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.
 
Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
 
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibeleonuruna kutluyorlardı.
 
NE ZAMAN KUTLANIR?

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler günü olarak tüm dünyada kutlanır. 2014 yılında ise Anneler Günü 11 Mayıs tarihine denk gelmektedir. Anneler günü her yıl çok sevdiğimiz annelerimizi özel şeyler yaşattığımız ve sevgimizi bir kez daha gösterdiğimiz gündür.

NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı'nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek "Bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz?" diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü kutlanmıştır.