Bugün Berat Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Berat Kandili mesajında, “Nefsimizin bitmek tükenmek bilmeyen arzularına gem vurabilirsek Cenab-ı Mevla bizlere gerçek özgürlük beratımızı verir” dedi.

Bugün Berat Kandili
Sabah'ta yer alan habere göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bugün idrak edilecek olan Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Görmez mesajında Cenabı Hakk'ın lütuf ve inayetiyle 10 Mayıs 2017 Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece, yeni bir Berat Kandili'ni daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunun yaşanacağını, kaynaklarda rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen berat gecesinin, af, arınma ve kurtuluş gecesi olduğunu belirtti.

Görmez şunları söyledi: "Nefsimizin bitmek, tükenmek bilmeyen arzularına, hırslarına, tutkularına, heva ve heveslerine gem vurabilirsek Cenab-ı Mevla bizlere gerçek özgürlük beratımızı verir. Allah'ın emirlerini hürmet, muhabbet ve tazimle yerine getirip, yasaklarını Allah için terk edebilirsek, içinde yaşadığımız kainata, çevreye, tabiata ve tüm mahlukata rahmet nazarıyla bakıp şefkat ve merhamet gösterebilirsek, merhametlilerin en merhametlisi her zaman bizlere rahmetiyle muamele eder. Hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i, onu yaşanmış bir hayata dönüştüren Resul-i Ekrem'in sünnetini doğru anlayıp doğru yaşayabilirsek Allah hiçbir zaman bizleri istikametten ayırmaz."