Buray: "Sesimle aşkı anlatacağım"

Son dönemin çok konuşulan ve sevilen isimlerinden biri Buray. ‘1 Şişe Aşk’la müzik listelerinde üst sıralara tırmanmayı başardı.

Buray: "Sesimle aşkı anlatacağım"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Öncelikle nasılsınız, bu sıralar neler yapıyorsunuz?


Keyfim çok yerinde, albüm de şarkı da çok güzel bir başarı yakaladı. Bir de yeni evime taşınma telaşındayım bu aralar (gülüyor). Uzun bir dönem İstanbul’da kalacağım gibi görünüyor. Promosyon dönemi, yorucu bir koşuşturma olsa da dinleyicilere ulaştıkça daha da keyifli günler yaşıyorum.

İstanbul’a alıştınız mı, zorlanıyor musunuz?

Son 7 yıldır Avustralya'da yaşamama rağmen, Kıbrıs'ta doğup büyüdüğüm için Türkiye bana pek yabancı değil aslında. Aynı radyoları dinliyor, aynı kanalları izliyoruz, neredeyse aynı havayı soluyoruz. Vücudum ve psikolojim bir iki hafta içerisinde kendini adapte edebiliyor. İstanbul’a alıştım diyebilirim.

Burada mı devam edeceksiniz hayatınıza, nasıl bir rota belirlediniz?

Melbourne, İstanbul ve Kıbrıs arasında mekik dokuyacağım gibi görünüyor şimdilik. Avustralya’daki doğal güzelliklerden aldığımız ilhamla ürettiğimiz besteleri, Kıbrıs toprağında yoğrulmuş bir ruhla yorumlayıp, müziğin kalbi olan İstanbul’da dinleyicilerimizle buluşturacağız (gülüyor).

BATI MÜZİĞİNDE GELİŞTİM

Peki, müzikle yolcuğunuz nasıl başladı?


Babam Turgay Salim, KKTC’nin en saygın müzisyenlerinden biridir. Bağlama sesiyle büyüdüm. Ufak bir curam vardı, onu tıngırdattım önce. Sonra ortaokul yıllarında kız kardeşimle birlikte gitar derslerine başladık. Piyano ve gitarı biraz daha ilerleterek batı müziğinde kendimi geliştirmeyi tercih ettim.

Küçükken ne olmayı istiyordunuz?

“Mutlu olayım yeter” diye düşünürdüm hep. (John Lennon’dan alıntı değil, gerçekten öyle düşünürdüm) Lise dönemlerimde gitarı geliştirmemle beraber karşı cinsin ilgisine de maruz kalınca, müzik biraz daha ağır bastı sanırım (gülüyor).

İŞİME GÜVENDİM

Bir anda milyonların dinleyicisi oldunuz. Tahmin eder miydiniz bu kadar dinlenip sevileceğini?

Her zaman ne iş yaptıysam o işe güvendim. Bir başarı yakalayacağımıza emindim. Ama senin de dediğin gibi, bir anda milyonların ilgisini çekmek... İşte bu kadar fazlasını, hem de bu kadar kısa bir sürede bunun olacağını ben de tahmin etmiyordum. Şu sıralar bunun keyfini çıkarıyorum ben de (gülüyor).

Bu kadar güzel aşk şarkıları okuyan birinin aşkla arası nasıl?

Şarkılarda anlattığım aşkı konuşarak anlatmaya korkan, utangaç biriyim. Yaşadıklarımı sihri kaçmasın diye kendimden başka kimseyle paylaşmam. Zaten paylaştığım an gizemi bozulur diye düşünürüm... 
Konular Röportaj