Burçin Atılgan Ümit Erdim'i ağırladı!

Planet Mutfak Tv'de yayınlanan Burçin Atılgan'ın sunduğu Mutfakta Star Var programına bugün oyuncu Ümit Erdim konuk oldu.

Burçin Atılgan Ümit Erdim'i ağırladı!
ÜMİT ERDİM MEDYA PATRONU OLUYOR

Obezite problemini spor ve sağlıklı yaşamla yendi. 5 yılda tam 50 kilo verdi.

Başarılı oyuncu Ümit Erdim deneyimlerini aktarabilmek ve Türk Halkı’nı bilinçlendirmek adına İngiltere merkezli  Health & Fitness Magazine dergisinin Türkiye haklarını satın aldı.

Erdim, medya patronu olma sürecini Planet Mutfak Tv’ de yayınlanan Burçin Atılgan’ın sunduğu Mutfakta Star Var programında anlattı.

Erdim, yakın arkadaşı Ali Dinç ile birlikte katıldığı programda, bir yandan mutfakta hünerlerini gösterdi, biber dolması yaptı, bir yandan da medya sektörüne adım atma hikayesini anlattı.

HUYSUZ’UN BİR SÖZÜ YETTİ

Türk izleyicisiyle 18 yaşında rol aldığı Hayat Bilgisi dizisi ile tanışan Ümit Erdim, programda, o yıllardan itibaren obezite sorunu yaşadığını anlattı. Kilo verme girişimlerininin hep başarısızlıkla sona erdiğini söyledi.

Erdim, “2012’de bir yarışma programında Seyfi Dursunoğlu ile birlikte çalıştık. O dönem 127 kiloydum. Kendisi bir gün beni evinde ağırladı. Ziyaret bitiminde evinden ayrılırken Dursunoğlu bana ‘zayıflamadan bir daha gelme’ dedi. Bu benim yeni hayatım için milat oldu” dedi.

5 yılda 50 kilo verdi

Dursunoğlu’nun bu sözlerinin ardından Cross Fit olarak bilinen, Jimnastik, atletizm ve olimpik halter kaldırışlarının kombine edildiği, dolayısıyla izole kas çalıştırması programını uyguladığını söyleyen Erdim, “Yaz kış demeden haftada en az 4 gün cross fit yaptım ve bu sayede oldukça sağlıklı bir şekilde kilo verdim.

2010 yılında 25 yaşındayken tam 142 kiloydum. Şu an 93 kiloyum”
dedi.

Erdim, spor yaptığı için canının her istediğini, aşırıya kaçmadan, tüketebildiğine de dikkat çekti.

Ameliyatla zayıflamaktan korktum

Son dönemde aralarında Fatih Ürek’in de bulunduğu pek çok ünlü ismin ameliyatla zayıflaması konusuna da değinen Erdim, “Onlar ameliyatı ben ise Belgrad Ormanı’nı seçtim. Onlar için ameliyat kolay ama benim için bıçak altına yatmak çok daha korkutucu. Spor yapıp kuvvetleniyor olmak benim için çok daha güzel" dedi.

Medya Patronu Oldu

Yaşadığı tüm bu deneyimlerin ardından obezite sorunu ile mücadeleyi bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü söyleyen Ümit Erdim, “Bu konuda profesyonel bir adım attım. Ve İngiltere merkezli Health & Fitness Magazine dergisinin Türkiye haklarını satın aldım” dedi.

İlk Sayı Eylül’de

Artık bu işin yayıncılık tarafında da olacağını belirten Erdim, “İşin profesyonellerinden oluşan çok iyi bir ekip kurdum. Alanlarında başarılı isimleri dergimizin çatısı altına topladık. İlk sayımız Eylül ayında çıkıyor” diye konuştu.