Burcu Kıratlı güzellik değil oyunculuğun peşinde

"Aşk ve Mavi"nin başrolünü üstlenen Burcu Kıratlı kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. Kıratlı, "Zorlanacağım her türlü rolü oynamak isterim. Ama asıl hayalim komedi" diyor.

Burcu Kıratlı güzellik değil oyunculuğun peşinde
Vatan'dan Melis Güvenç'in röportajı...

Yeni diziniz Aşk ve Mavi ile hayat nasıl gidiyor?


Yeni bir hayat gibi sanki. Yaşadığım şehir arkadaşlarım, günlük rutinlerim değişti. Değişik bir macera. Ama çok keyifli.

Herkes sanki daha yeni güzelliğinizin farkına varıyormuş gibi yorumlar yapmış... Güzellikten çok oyunculuğumun öne çıkmasını istediğim projelerde yer aldım. Örneğin Diriliş'te saç ve makyajımız yoktu. Saçlarımızı kapatan başlıklarımız vardı. Ve daha sade, yok makyajla oynuyordum. Burada saçlar daha yapılı belki de o yüzden farklı gelmiştir.

Dizide intikamla yola çıkan bir kadının hikayesini izliyoruz ancak bu rolde kendinize yakın veya uzak gördüğünüz neler var?

Mavi bana çok benziyor. Haksızlığa gelemeyen inandığı şeyin peşini bırakmayan, inatçı ve duygularını pek belli edemeyen biri. Uzak gördüğüm yanı ise intikam ateşini hep diri tutabilmesi ben o kadar intikamcı değilim.

Oyunculuk kariyerinizde son durak mı?

Hayatım boyunca oyunculuk dışında başka bir meslek düşünmedim. İnşallah son ana kadar mesleğimi en iyi şekilde yapmak istiyorum.

İnsan sarrafı mı yoksa herkese inanan saf biri misiniz?

İnsan sarrafı da değilim herkese inanan biri de değilim. Ortası aslında...

Hayatımda rol yapmam, politik davranmam

Oyunculuğunuzu ispat ettiğiniz mi?


Tabi ki hayır. Daha yolun çok başındayım. Hayat vermek istediğim çok karakter oynamak istediğim çok hikaye var. Beni zorlayacak, üzerine benden şeyler katabileceğim ilginç karakterler olsun isterim. Ama bugüne kadar hep dram oynadım. Bu yüzden ayalim komedi.

Rolünüz için sınırınız var mıdır?

Bu gelen senaryoya ve oynayacağım karaktere inanmamla doğru orantılı. Ama tabi ki kendi doğrularımın dışına çıkmam. Mesela işim için dış görünüşümle ilgili hiçbir sınırlamam yok.

Peki Burcu nasıl bir kadın?

Çevremdekiler çok eğlenceli olduğumu söyler. Düşündüğünü anında söyleyen biriyim. Ani duygu geçişlerim var. Gerçek hayatta asla rol yapamam neysem oyum.  Asla politik davranamam.

Kariyer planı yaptınız mı?

Kariyerimle ilgili bir yol çizdim. Onun dışına çıkmak istemem. Sağlam adımlarla yavaş yavaş sindire sindire her defasında üzerine katarak yol alma derdindeyim. Her rolü oynamak isterim.

Aşık olduğunuzda tüm duygularınızı gösterebilir misiniz?

Ben her zaman her konuda sonuna kadar giden biriyim. Deli doluyumdur. Duygularımı pek belli edemem ama aşıksam dibine kadar giderim. 
Konular Röportaj