Bursa'da akıl almaz dolandırıcılık!..

Dolandırıcılara inanıp üç farklı günde 200 bin lirasını balkondan atan Gülderen Boysan kandırıldığını dördüncü aranışında anladı! Dolandırıcı A.A. yakalandı.

Bursa'da akıl almaz dolandırıcılık!..
Sabah'tan Tuna Çam'ın haberine göre Bursa'da tek başına yaşayan 78 yaşındaki Gülderen Boysan'ı 17 Mayıs'ta telefonla arayan dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtıp "Kuyumcu soygunu oldu. Çalınan para ve altınlar evinde. Evde ne kadar para varsa gelecek arkadaşımıza ver. Seri numaralarını kontrol edip, iade edeceğiz" dedi.

Söylenenlere inanan Boysan, evde bulunan 60 bin TL'yi bir poşete koyup, balkondan attı. Ertesi gün yaşlı kadını yeniden arayan dolandırıcı, bu defa kendisini savcı olarak tanıtıp, "Operasyon bitmedi. Bankadaki paralarını da çekip bize vermen gerekiyor" dedi. Bu yalana da inanan yaşlı kadın, hesabındaki 84 bin lirayı çekerek eve döndü. Ardından da yine poşet içinde balkondan attı.

Bir hafta geçtikten sonra 24 Mayıs'ta yaşlı kadını üçüncü kez arayan dolandırıcı, "Kan örneklerine bakacağız. Bu nedenle altınları da kontrol etmemiz gerekiyor" dedi. Söylenenlere yine inanan yaşlı kadın, bu kez de 6 bilezik ve 4 cumhuriyet altını ile son paraları olan 26 bin TL, bin 850 euro ve 450 doları aynı yöntemle dolandırıcılara teslim etti.

Dolandırıcı 27 Mayıs'ta yaşlı kadını dördüncü kez arayıp, bankada bir fona yatırdığını öğrendiği 300 bin TL'yi de istedi. Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polise başvurdu.

Polis yaşlı kadının evinin çevresinde pusuya yattı. Balkon altında bekleyen ve içi kâğıt dolu poşeti alan A.A. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan dolandırıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.