Bursa'da tehlikeli kavga

Bursa'da iki market işletmecisi arasında, kaçak binanın yıkılması yüzünden başlayan kavga etnik kavgaya dönüştü.

Bursa'da tehlikeli kavga

Yıldırım Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde kaçak olduğu ihbar edilen merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Uçar Sokak üzerindeki bir binayı yıktı. İddiaya göre Erzurumlu olan market sahipleri, yıkılan kaçak binanın zemin katını dükkanlarıyla birleştirip marketlerini büyütecekti. Binayı yıkan ekipler, ihbarı karşı sokaktaki Muşluların işlettiği başka bir marketin sahiplerinin yaptığını ileri sürdü.

Söylentilerle çalkalanan mahallede yıkım ihbarı yüzünden kavga çıktı. İddiaya göre, bıçakla marketi basan taraflar, işyerini talan etti. Kendilerine tüp ve bıçaklarla saldırıldığını ileri süren Kubat Market işletmecisi bayan, "Ne olduğunu biz de anlayamadık. Kasadaki paraları da almışlar. Marketimizi talep ettiler. Ellerindeki bıçağı tutmasam karnımdan yaralanacaktım" diye konuştu.

Polis, mahallede yaşanan olayların yatıştırılması için olay yerine takviye ekip istedi. Tam bu sırada mahalledeki taraflar yine birbirlerine girdi. Taş, sopa, kalas ve tuğlalarla birbirlerine saldıran şahısları polis biber gazı sıkarak ayırmak zorunda kaldı. Sıkılan gazdan etkilenen çok sayıda kişi yüzünü yıkayarak biber gazının etkisini azaltmaya çalıştı. Polis ekipleri de sıkılan biber gazından nasibini aldı. Ekiplerin anons ederken yaşadığı zorluk gözlerden kaçmadı. Bölgeye gelen takviye ekipler sayesinde mahallede yaşanan olaylar yatıştırıldı.