Okan Buruk gitti Yılmaz Vural geldi!

Sarı-kırmızılılar, Elazığ ve Ümraniye’den sonra Eskişehirspor’a da yenilince kredisini tüketen Buruk “Bu aşamadan sonra faydalı olamam” dedi ve gitti.

Buruk gitti Vural geldi!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre TFF 1. Lig'de üst üste gelen kötü sonuçlarla zirve yarışında yara alan Göztepe'de, eleştiri oklarının hedefi olan teknik direktör Okan Buruk görevinden istifa etti. Ümraniye yenilgisi sonrası görevi bırakmak isteyen, ancak oyuncuları tarafından kalmaya ikna edilen, yönetimden de güvenoyu alan Buruk, Eskişehir deplasmanında yaşanan 4-0'lık bozgundan sonra "Buraya kadar" dedi. Bu aşamadan sonra Göztepe'ye faydalı olamayacağını ifade eden Buruk, "Eskişehirspor karşısında istediğimiz oyunu oynayamadık ve hiç beklemediğimiz bir skor aldık. Tüm bu yaşananlar üzerine görevden ayrılma kararı aldım." ifadesini kullandı.

Avantaj Göztdepe'de

Göztepe'nin Süper Lig'e çıkacağına inandığını ifade eden Buruk, "Şu anda ikinci sıradaki Sivasspor'un 3 puan gerisindeyiz. Başta başkan Mehmet Sepil olmak üzere tüm Göztepe camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Futbolculara ceza geliyor

Okan Buruk ile yollarını ayıran Göztepe'de yönetim, kötü sonuçların ardından futbolculara da fatura çıkaracak. Başkan Mehmet Sepil'in üst üste gelen yenilgiler alan takıma kızdığı ve oyunculara ağır para cezası vereceği bildirildi. Taraftarlar Eskişehirspor maçının ardından başta kaleci Günay olmak üzere futbolculara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Yılmaz Vural Geldi

Göztepe'de Okan Buruk'un istifasının ardından, teknik direktör problemini çözmek için hemen harekete geçen yönetim, dün üç isim üzerinde durdu ve tercihini yaptı. Takımı milli maç tatilinde yeni teknik adama emanet etmek isteyen yönetim, geçen hafta Sivasspor'dan istifa eden Mesut Bakkal ve geçen sezon Eskişehirspor'u çalıştıran Samet Aybaba isimlerinin üzerinde de durmasına rağmen, tercihini Yılmaz Vural'dan yana kullandı. Vural ile yapılan görüşmeden olumlu sonuç alan yöneticiler, akşam İstanbul'a giderek Vural ile bir kez daha masaya oturdu ve anlaşma sağladı.

Takımı iyi tanıyor

Yılmaz Vural'ın Göztepe'den yüksek ücret talep etmediği, asıl anlaşmanın Süper Lig'e çıkılması halinde gerçekleşeceği öğrenildi. Vural'ın, Göztepe'nin ligdeki konumunu bilmesi, kadrosunu çok iyi tanımasının, Göztepeli yöneticileri etkilediği ve Vural'ı bu yüzden tercih ettikleri ifade edildi.
Konular Spor Haberleri