Okan Buruk: "Tek sorumlu benim"

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, Balıkesir maçı sonrası, faturayı futbolcularına kestiği için gördüğü tepkiye yanıt verdi.

Buruk: "Tek sorumlu benim"
Yeni Asır'da yer alan habere göre uzatmada 1-0 önde girdikleri Balıkesir maçında, son saniyede 2 puan kaybetmenin öfkesiyle bazı oyuncularını eleştiren Buruk, futbolcuların gol pozisyonu öncesi gereksiz ileri çıktığını vurgulamıştı. Buruk'un "Uyarılarımızı yapıyoruz. Ancak oyuncunun anlama kapasitesine kalıyor" şeklinde açıklamaları tepki çekmişti.

OYUNCULARIMA TOZ KONDURMAM

Bu açıklamaların yanlış anlaşıldığını ve farklı yerlere çekildiğini belirten genç çalıştırıcı eleştirilere "Tek sorumlu benim" diyerek cevap verdi. Buruk, "Ben maçın geneliyle ilgili bir şey söylemedim. Maçın sonuna doğru, çok fazla hücum yaptığımız son bölümle ilgili konuştum. Maç sonu heyecanıyla yapılmış bir açıklama. Oyuncuların bütünüyle ilgili bir söz değildi, maçın sonunda yaptığımız hata ile ilgiliydi. Ancak yanlış anlaşıldı. Ben oyuncularımla abi kardeş gibiyim. Öğrencilerimle inanılmaz bir bağımız var. Bu bağ sarsılmaz, bozulmaz. Hiçbir zaman oyuncularıma toz kondurmadım" dedi.

BU TAKIMI KURAN BENİM

Oyuncularına saygı dulduğunu belirten Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, "Sezon başından beri oyuncuların hepsini başkanımız Mehmet Sepil'in de onayıyla biz aldık. Onlara güvenim sonsuz. Transfer politikamızın ne kadar doğru olduğu da ortada. Dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama içeriden oyuncularla çok bağlıyız. Takımda herşeyin sorumlusu benim. Sahada takım iyi oynamıyorsa sorumlu benim. Çünkü bu takımı sahaya çıkaran ve taktiği veren benim" dedi.

DİNMEYEN SANCI

Göztepe savunmasında son haftalarda yaşanan sancı dinmiyor. Balıkesir maçına cezalı olan Gençer ve Leo'dan yoksun çıkmak zorunda kalan Göz-Göz'de, şimdi de sağ bek Benjamin Fuchs sakatlandı. Balıkesirspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Fuchs'un MR sonuçları belli oldu. Fuchs'un sol ayak arka adalesinde ödem ve kanama tespit edildi. Hemen tedaviye alınan tecrübeli sağ bekin en az 3-4 hafta yeşil sahalardan ayrı kalacağı açıklandı.

TANJU DA YENİ İYİLEŞTİ

Tanju'nun da 4 haftalık tedavi sürecinden sonra takıma yeni dönecek olması teknik heyeti düşündürüyor. Teknik Direktör Okan Buruk, Şanlıurfa maçında bu mevkiide Emre Aygün'ün yanı sıra, stoper olarak forma giyen Emre Can Coşkun veya orta sahanın sağında forma giyen Tayfur arasında seçim yapacak. Bu arada Fuchs'un yanı sıra Gosso da cezalı duruma düşüp Urfa maçında kadroya giremeyecek. Ancak cezaları sona eren stoperler Gençer ve Leo takıma dönüp savunmaya ilaç olacak.

DOĞRU YOLDAYIZ

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, endişeye gerek olmadığını belirtirken doğru yolda olduklarını ifade etti. "Sorumlu olduğumuz bir taraftar var" diyen Buruk, "Bizim yolumuz iyi. Şu an ikinci sıradayız ve lig bitse Süper Lig'e çıkıyoruz. Taraftarın hakettiği oyunu oynamak istiyoruz. Şanlıurfaspor maçından 3 puanla ayrılarak yeni bir galibiyet serisini başlatacağız" dedi.

GÖZTEPE'YE KILIÇ RAKİP

Göztepe, cumartesi oynayacağı Şanlıurfa maçının hazırlıklarına dün başlarken sarıkırmızılı ekibe bu hafta eski teknik direktörü Kemal Kılıç rakip olacak. Sarı-kırmızılı ekibin 1. Lig'den küme düştüğü 2012-2013 sezonunda görev yapan teknik patron Kemal Kılıç, bu kez Şanlıurfa'nın başında Göz-Göz'e karşı sahaya çıkacak. Ayrıca Urfa ekibinin kadrosunda sarı-kırmızılı ekipte daha önce kiralık olarak forma giyen kaleci Sinan Ören de yer alıyor.
Konular Spor Haberleri