Buse Terim 'gönül elçisi' oldu!

“Bir Amaç için Güzellik” sloganıyla milyonlarca kadının yaşamına güzellik katan Avon’un Meme Kanseriyle Mücadele Projesi’nin bu yılki gönül elçisi Buse Terim oldu.

Buse Terim 'gönül elçisi' oldu!
Akşam'dan Aysun Yıldız'ın röportajı...

Meme Kanseriyle Mücadele projesini kabul ettiren neydi?
Meme kanseri günümüzde kadınlar üzerinde en yaygın görülen kanser türü ve ben de bir kadın olarak bu riski her zaman taşıyorum. Bu konuda en çok da gençlerin bilinçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü artık meme kanserine yakalanma yaşı 20’li yaşlara kadar geriledi. Avon'un “Meme Kanseri ile Mücadele” projesinde bu sene birlikte yürüyerek gençleri bilinçlendireceğimize inandık. Ben de takipçilerimi bu önemli konuda bilinçlendirip bugüne kadar bu konuyu ciddiye almamış olan kadınlara ulaşabilmeyi hedefliyorum. Kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirme kampanyasında gönüllü elçi olmak ve bir ucundan bile olsa birilerinin hayatlarına dokunabiliyor olmak mutluluk verici. 

Kadın sağlığına destek veren bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak size neler hissettirdi?
Böyle bir projede yer almak beni çok mutlu etti. 25 yaşındayım ve bu genç yaşımda böyle hassas bir konuda tercih edilmek gerçekten çok güzel bir duygu. Sağlık hepimizin hayatta en önem vermesi gereken konuların başında geliyor. Özellikle biz gençler bu konuda daha da bilinçlenmeye çalışıyoruz. Umuyorum bu projede meme kanseri konusunda hep birlikte daha bilinçli oluruz.
 
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Karınların hayatlarında nasıl bir farkındalık yaratmayı hedeflediniz bu projeyle?
Kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmek ve bu konuda yapılan erken teşhis imkânlarından faydalanmak son derece önemli. Meme kanseri, kadınlar arasında en sık görülen kanser türü. Her 8 kadından 1’i risk altında. Özellikle biz gençler, yaşı daha büyük olanlara oranla bu konuları erteliyor olabiliriz. Bu konulara daha dikkatli ve daha özenle yaklaşmalıyız. Biz AVON ile bu projede kadınlara erken teşhis konusunda farkındalık kazandırmak istiyoruz. Bunu da AVON ile çektiğimiz özel bir videoyla destekledik. Bu projede vermek istediğimiz en önemli mesajlardan biri de meme kanseri tişörtleri. 

Meme Kanseri ile Mücadele tişörtlerini satın alan her kadın ve erkek, projeye destek olacak. Tişörtlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı Türk Kanser Derneği’ne bağışlanacak. Ama en önemli önceliğimiz tabii ki farkındalık. 

GERÇEĞİ ANLATIYORUZ

Meme kanseri farkındalık tişörtlerini tanıtmak için çektiğiniz internet filminde meme kanserini yenen bir survivor ile beraber oynadınız? Çekimde neler hissettiniz?
Öncelikle bu proje meme kanserine yakalanmış kadınlar için çok önemli.  Bu tişörtlerden sağlanan tüm gelir Avon’un Meme Kanseri ile Mücadele projesine bağışlanacak. Biz de çekimlerde buna dikkat çekmeye ve bu hastalıkla ilgili bilinmesi gereken bazı gerçekleri anlatmaya çalıştık. Çekimlerde bizi bu hastalığı geçirmiş ama iyileşmiş sevgili Dilek Hanım yalnız bırakmadı. Kendisi inanılmaz pozitif bir insan. Ailesinde ya da genetiğinde böyle bir hastalık olmamasına rağmen meme kanserine yakalanmış. Benim için çok özel bir gündü. Bu filmi izleyen kadınları, erken teşhisin önemini de vurgulayarak meme kanseri konusunda bilinçlendirmeye davet ediyor olacağız.

Siz her yıl düzenli olarak kontrollerinizi yaptırıyor musunuz?
Her sene kontrollerimi düzenli olarak yaptırıyorum. Hiç kimse “Benim başıma gelmez" dememeli. En azından kendi kendilerine elle muayene yapmayı ihmal etmesinler.

1 MİLYON TAKİPÇİYE ULAŞTIM

Yeni projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Yaklaşık 3 yıldır yeni medyanın içinde çalışmalar yapıyorum. Reklam, iletişim, sosyal medya, içerik üretimi, dijital pazarlama ve moda alanında farklı projeler gerçekleştiriyoruz. Bu üç yılın sonunda takipçilerimle aramdaki sıkı bağın nasıl sonuçlar verdiğini daha iyi görebiliyorum. Instagram hesabım 1 milyon takipçiye ulaştı. Ekibimle yarattığımız moda aplikasyonum "Buse On The Go" çok iyi tepkiler alıyor. Buse on the Go’nun şimdiden 100 bin kullanıcı sayısı var. Burası, blogumdan farklı olarak, paylaştığım moda haberleri ve kombin önerileriyle bir nevi dergi gibi. Kullanıcılar, güncel moda haberlerini takip ederken kendi içeriklerini de paylaşabiliyorlar. Önümde yeni heyecanlar var. Öncelikle Youtube kanalıma ağırlık veriyorum. Moda, makyaj ve lifestyle konulu video çekimlerimle kendi televizyon kanalımı oluşturma fikri beni çok heyecanlandırdı. Her hafta iki yeni video eklemeyi planlıyoruz. Kendini yenilemeyi ve dijital dünyanın sağladığı özgürlüğü kullanmayı seven bir ekibiz. Bu anlamda yenilikçi projelerimiz de devam edecek. 

ŞIK AMA RAHAT BİR STİLİM VAR

Nasıl bir giyim tarsınız var?
Aslında kendi stilimi değişken bir stil olarak tanımlayabilirim. Genellikle rahatlığım ön plandadır. O günkü ruh halim nasıl giyineceğimi de belirler. Spor ama şık, şık ama rahat bir stilim var diyebilirim. 

Olmazsa olmaz alışveriş parçanız hangisi?
Jean, gündelik tişörtler, kurtarıcı bir siyah elbise, spor ayakkabı. 

Kıyafetlerinizi hangi parçalarla tamamlarsınız?
Genelde jeanler, rahat pantolonlar, gündelik tişörtler ya da ipek gömleklerle tamamlamayı tercih ediyorum. 

MASKARASIZ OLMAZ

Gardırobunuzda en sevdiğiniz parça?
Çanta ve ayakkabılarım gardırobumun en önemli ve sevdiğim parçaları. 

Modayı nereden takip edersiniz?
Kendi hesaplarımın sıkı bir takipçisiyim. 

Olmazsa olmaz güzellik ürünleriniz neler?
Koyu siyah renkte bir maskara olmazsa olmaz güzellik ürünümdür. 

En sık kullandığınız makyaj malzemeniz?
Maskara...
Konular Röportaj