Büyük gün cuma: Erdoğan ismini açıklayacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlu, "Yerli otomobil şirketi sözleşmesi, CEO'su cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek büyük törende açıklanacak" dedi.

Büyük gün cuma: Erdoğan ismini açıklayacak
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre yerli otoda da süreç belli oldu. Bundan sonra ‘Türkiye’nin Otomobili’ olarak anılacak proje için 11 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla büyük bir tören düzenlenecek. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlu'den açıklama geldi.

İSMİ VE KURULUŞ YERİ

Törende Türkiye’nin Otomobili’nin ismi, kuruluş yeri, kuruluş zamanı ve merakla beklenen CEO’su açıklanacak.

HEDEFLERİNİ AÇIKLAYACAKLAR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Türkiye’nin Otomobili’ni üretecek; Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel), Ortak Girişim Grubu da törende önümüzdeki dönem hedeflerini belirtecekler.

'CEO OLARAK 3 İSMİN ÜZERİNDE DURULUYOR'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bir üst yönetici (CEO) ataması olacak, buna Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu karar verecek. CEO olarak çok sayıda ismin adı geçti ancak şu anda 3 isim üzerinde düşünülüyor.'' demişti.

TALİP OLAN 26 İL

Yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesi için arazi, elektrik, su ve altyapı desteğinin yanı sıra çalıştırılacak personelin eğitimine kadar pek çok desteği sunacağını ilan eden 26 il şöyle;

Bursa, Kocaeli, İzmir, Konya, Eskişehir, Sivas, Elazığ, Erzurum, Denizli, Amasya, Manisa, Niğde, Kars, Kastamonu, Afyonkarahisar, Bilecik, Samsun, Karaman, Kütahya, Ankara, Malatya, Yalova, Balıkesir, Adana, Sakarya, Diyarbakır.

Büyük gün cuma: Erdoğan ismini açıklayacak