Büyük reyting operasyonunda son gelişmeler!..

Yapımcı Selçuk Ç. ve eski AGB çalışanı ve diğer bir rating ölçüm şirketi TNS’nin Finansal İşler Sorumlusu olan Celal O. K. gözaltına alındı.

Büyük reyting operasyonunda son gelişmeler!..

RATING OPERASYONU KAPSAMINDA KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Yapımcı Selçuk Ç. ve eski AGB çalışanı ve diğer bir rating ölçüm şirketi TNS’nin Finansal İşler Sorumlusu olan Celal O. K. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Ankara’da da TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Daire Başkanı Mehmet A., ODTÜ İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Ç., Selçuk A. ve Uğur A. da gözaltına alındı. Mehmet A. ve Uğur Ç.’nin ifadelerinin ardından serbest bırakılacağı öğrenilirken, Mehmet A. ve Uğur Ç. İstanbul’a gönderildi.

“DENEKLERE” HEDİYE İDDİASI!..

İddialara göre soruşturma kapsamında mercek altına alınan yapım şirketleri, çıkar ilişkisi içinde oldukları bazı AGB çalışanlarından evlerinde reyting ölçüm cihazları bulunan ve bilgilerinin saklı kalması gereken deneklerin bilgilerini aldı. Bu şirketler, daha sonra ulaştıkları reyting ölçüm deneklerine pahalı hediyeler verip kendi yapımları olan programların yayında olduğu saatte o kanalda sabit kalmalarını sağlayarak haksız rekabet ortamı yarattılar.

Yapım şirketi sahibi Selçuk Ç.’nin, deneklere hediye gönderdiği iddia edildi. Ayrıca televizyon sunucusu Esra Ö'nün de deneklere hediyeler gönderdiği, Ç'nin’nun 2009’a kadar ortağı olduğu Çağla Tekstil aracılığı ile deneklere her ay 200 TL gönderttiği de öne sürüldü. Türkiye’de sayıları 2500 olan reyting ölçüm deneklerinin yaklaşık 800’üne ait gizli bilgilerin yapım şirketlerine sızdırıldığı iddia edilse de polisin yaptığı araştırmalar sonucunda, soruşturmadaki yapım şirketlerinin deneklerin tamamına ulaştığı belirtildi. Para ve hediye karşılığında yapım şirketlerine ait dizileri izleyen denek aileler hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.