Büyükada sorgusunda şok tespit!

İkinci gezi provokasyonuna hazırlanırken yakalanarak tutuklanan Steudtner ifadesinde “Türkiye’ye girişimden nerede kalacağıma kadar Alman temsilciğinin bilgisi var ve beni Elepant isimli programla takip ediyorlar” dedi.

Büyükada sorgusunda şok tespit!
Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre Büyükada'daki kaos toplantısı yaptıkları otelde gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye, Yurttaşlık Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği temsilcilerinin bulunduğu 10 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Tutuklananlardan Alman Peter Frank Steudtner’in ifadesi şok bir detayı ortaya çıkardı. 

Önlemleri konuştuk

"Bana toplantıdan Ali Ghravi isimli arkadaşım bahsetti. Otel ve uçak masraflarını toplantıyı finanse eden HIVOs isimli Hollandalı insan hakları kuruluşundan fatura karşılında yer alacaktım. HIVOs’un finanse ettiği bu toplantıyı Türkiye’den insan hakları ortak platformu isimli kuruluş organize ediyordu. Toplantı sırasında genel olarak hackerlerin önlenmesi, dijital materyallerin 3. kişilerin eline geçmesinin önlenmesi, bu cihazlardaki güvenliğin sağlaması konusunda konuştuk.

ANINDA MÜDAHALE İÇİN...

Benim Türkiye’ye girişimden nerede kalacağıma kadar İstanbul’daki Alman temsilciğinin bilgisi var. Bizde kullanılan Elepant isimli programla otomatik olarak yurttan çıkışımız ve başka ülkeye girişimiz konsolosluk tarafından takip ediliyor. Bu program, ziyaret ettiğimiz ülkelerde başımıza olumsuz bir durum gelmesi durumunda temsilciliğin ilgilenebilmesi için dizayn edilmiştir."


27 ve 32 NO'LU SIR DİSK!

Steudtner ifadesinde içerisinde çok önemli bilgiler olmayan sim kartı ve bilgisayar şifresini paylaştı. Ancak 27 ve 32 no'lu flash disklerin şifresini "Hatırlamıyorum" diyerek vermedi.

Tercüman: "Toplantıda ByLock konuşuldu"

Steudtner’in “Toplantıda Suriye konusu ve ByLock, polisten veri saklamak gibi konular konuşulmadı” dedi ama bilgisine başvurulan tercüman Ahmet T.,  toplantıda şüphelilerce Suriye konusunun konuşulduğunu, bununla ilgili bir resim çizildiğini, toplantıdakilerin haberleşmede kullandıkları içeriklerin polisler tarafından ele geçirilmesinden endişe ettiklerini, Signal, Wire, WhatsApp ile karşılaştırdıklarını, ByLock'tan bahsettiklerini anlattı.