Büyükelçi Bilgiç'ten 'Hasta Adam' cevabı!..

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İngiltere'nin The Times gazetesinde yer alan ve Türkiye'yi "Avrupa'nın hasta adamı" diye nitelendiren yazıya, mektupla yanıt verdi.

Büyükelçi Bilgiç'ten 'Hasta Adam' cevabı!..
Dilek Çimen'in haberine göre Büyükelçi Bilgiç, gazetede bugün yayımlanan Roger Boyes imzalı, "Avrupa’nın hasta adamı Batı’ya hastalık bulaştırabilir (Sick man of Europe could infect the West)" başlıklı makaleye cevaben gazetenin editörüne bir mektup yolladı.

Büyükelçiliğin sosyal medyada da paylaştığı mektupta, söz konusu makalenin çok sayıda bilgi yanlışı içerdiği ve Türkiye'ye haksız eleştiriler yönelttiği ifade edildi.

Bilgiç mektubunda, "Bay Boyes’in makalesinde ortaya atılan argümanlar ne gerçeği yansıtıyor ne de bölgemizde ve ötesinde daha parlak bir gelecek için işbirliği ve dayanışmanın anahtar kelimeler olması gerek bir zamanda herhangi yardımı dokunuyor. Türkiye’ye yöneltilen bu haksız karalamanın, Türkiye’nin müttefik ve dostlarından daha fazla yardıma ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde bir son bulacağını umuyoruz" ifadelerine yer verdi.