Caber Kalesi PKK kampı oldu

Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra Afrin’den kaçan PKK’lı teröristler, Rakka’da Süleyman Şah’ın eski istirahatgâhını mesken tuttu. PKK’lılar tarihi Caber Kalesi’ni terörist eğitim merkezine çevirdi.

Caber Kalesi PKK kampı oldu
Yeni Şafak Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'in haberine göre teröristler Malikiye, Amude, Dırbesiye, Kamışlı ve Tel Abyad’da ABD’li askerle yaptıkları görüşmelerin ardından “ABD’liler bize bölgede kalma garantisi verdi” açıklaması yaptı.

Afrin’de Mehmetçiği görünce apartopar kaçan terör örgütünün sözde ‘özel kuvvetleri’ şimdi Rakka’da Süleyman Şah’ın eski istirahatgâhını mesken tuttu. ABD destekli PKK, tarihi Caber Kalesi’ni terörist eğitim merkezine çevirdi!

Suriye'nin Rakka kentinde bulunan Caber Kalesi, ABD himayesinde bölgeyi işgal eden PKK terör örgütünün kampına dönüştürüldü. 1921 Ankara Antlaşması çerçevesinde Türkiye toprağı olarak kabul edilen Caber Kalesi aynı zamanda 9 asır boyunca Süleyman Şah'ın mezarının bulunduğu yer olma özelliği taşıyor. Burayı 2018 yılı yaz döneminde önce karargâha çeviren PKK, sonrasında Caber Kalesi'ni teorik eğitim merkezi haline getirdi.

PKK'NIN HAT'ÇI KORKAKLARI

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde savaşan Türkmen komutanlardan Zekeriya Karslı, Tabka bölgesinde bulunan kalenin Afrin'e misilleme amaçlı kullanıldığını söyledi. Yeni Şafak'a konuşan Karslı, Afrin-Meydanki bölgesinde kurulan sözde PKK Özel Kuvvetleri (HAT) birliklerine şimdi Caber Kalesi'nde teorik eğitimler verildiğini kaydetti. Afrin'e bağlı Meydanki'de 2015 yılında kurulan sözde özel operasyon birimi HAT, Zeytin Dalı Harekâtı'nda hiçbir mukavemette bulunamadı ve bölgeden apartopar kaçtı. Eğitim ve teçhizatının tamamı Batılı eğitmenler tarafından karşılanan HAT'çı teröristlerin Afrin'de sergilediği korkak tutum ve kaçış, örgüt içerisinde de büyük eleştiri konusu olmuştu.

KALEYİ YAĞMALIYORLAR

ÖSO komutanı Karslı, PKK tarafından kampa dönüştürülen Caber Kalesi'nin yakınındaki Mahmudlu ve Cerniyye köyü sakinlerinin, çevredeki yüzü maskeli teröristlerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Karslı, PKK'nın ilk girdiği dönem kale içerisinde her noktayı kazdığını ve oradaki tarihi kalıntıları yağmaladığını anlattı. Teröristlerin kale içerisinde video ve fotoğraf çekmesine örgüt tarafından yasak getirildiği belirtiliyor. Ancak bazı PKK'lılar, yasağa rağmen kale içerisinde eğitim gördüklerini itiraf ederken bu kapsamda Caber Kalesi'nde çekilen resimleri de paylaşıyor.

ORAYI MUTLAKA TEMİZLEYECEĞİZ

Münbiç asıllı Türkmenlerden Zekeriya Karslı, PKK'nın işgal altında tuttuğu Süleyman Şah'ın iki eski istirahatgâhının tıpkı Afrin gibi terörden mutlaka temizleneceğini vurguladı. Karslı, "Karakozak ve Caber Kalesi'nden bu teröristlerin defnedileceği günler uzak değil" dedi. Süleyman Şah'ın türbesi ve şahs-ı maneviyesinin Türkmenler için büyük önem taşıdığına değinen Karslı, "PKK kasıtlı olarak Süleyman Şah'ın mekanı üzerinden tahrik ve tacizlerde bulunuyor" diye konuştu. Fırat nehri kıyısındaki Caber Kalesi'nde Türkiye tarafından kale girişinde inşa edilen bir karakol binası da bulunuyor.

Yine aynı tehdit

Fırat’ın doğusunda vurulan PKK mevzileri ve ÖSO-TSK hatlarında artan hazırlıklar ABD’yi harekete geçirdi. Türkiye sınırına önce binlerce ton mühimmat ve silah gönderen Pentagon, son dönemde ise 500’den fazla askerini PKK ile devriye faaliyeti icra etmesi için sınıra sevk etti. ABD’lilerden moral bulan PKK elebaşıları ise Türkiye’ye tehdit savurdu. Malikiye, Amude, Dırbesiye, Kamışlı ve Tel Abyad bölgelerine sevk edilen ABD askerlerinin PKK’nın sözde bölge komutanlarıyla yaptığı toplantılar sonrası örgüt üst düzey isimlerinden Şervan Kamışlı bir bildiri yayınladı. “Türk askerlerinin sınırı tek bir karış dahi geçmesi halinde büyük savaş başlatmaya hazırız” tehdidi savuran PKK’lı terörist hızını alamayıp şu ifadeleri kullandı: “ABD’liler Türkiye’nin harekât girişimi sona erinceye kadar bize bölgede kalma garantisi verdi. Bu bizim ölüm-kalım savaşımız olacak.” PKK elebaşısının bu sözlerinin, ABD’nin bölgeye takviye asker göndermesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Türkiye’nin Afrin’e harekâtı öncesi de benzer tehditler savuran teröristler Mehmetçik ve ÖSO ortaklığında yürütülen operasyonlar sırasında ya kaçmış ya da imha edilmişti.