Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren için 5 yıl hapis istendi!

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu tamamı tutuksuz 34 sanıklı uyuşturucu davasında esas hakkında mütalaa verildi.

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren için 5 yıl hapis istendi!
Sözcü'de yer alan habere göre savcı, “Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma” suçundan yargılanan 20 sanığın beraatini, “Uyuşturucu madde ticareti” suçundan 23 kişi için 18.5 yıla kadar hapis cezası istedi. Aralarında Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca, Selin Borankay'ın da bulunduğu 9 kişi için de, “Uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 18 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Ferdi Özer ve Necati Fidan ile tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları katıldı.

Duruşma savcısı Emin Ateşağaoğlu, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Necati Fidan'ın “Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “Uyuşturucu madde temin etme” suçlarından beraati istendi. Mütalaada, “Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçundan yargılanan 17 kişi için de beraat istendi.

Firari sanık Mehmet Akgün hakkındaki dosyanın tefrik edilmesi istenilen mütalaada, ”Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma ve yönetmek” ile suçlanan sanıklar Şerif Deniz, Faruk Polat ve Murat Özgener'in bu suçtan beraati istendi.

Şerif Deniz ve Cengiz Esmer'in, “Zincirleme uyuşturucu ticareti” suçundan 18.5 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Erol Tutsak, Alp Parlar, Tolga Disanlı, Emrah Akman ve Faruk Polat için “Eroin, kokain, morfin gibi uyuşturucu maddelerin ticareti” suçundan 15 yıla kadar, 16 kişi için de “Uyuşturucu madde ticareti” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇAĞATAY ULUSOY İÇİN İÇİCİLİKTEN 5 YIL İSTENDİ

Savcı Emin Ateşağaoğlu mütalaasında, Çağatay Ulusoy, Cenk Eren olarak tanınan Yüksel Venedik, Gizem Karaca ve Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi için, “Uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaada, bu kişiler için istenen cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi de talep edildi. Mütalaada, 5 yıl ertelemeli 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenen Cenk Eren'in, kullanmak amacıyla satın aldığı uyuşturucu maddenin parasını banka kanalıyla yolladığı belirtildi.

Selin Borankay'ın evinde yapılan aramada 3 gram bonzai, 39.4 gram esrar, 1 adet extacy bulunduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan Çağatay Ulusoy'un da satın aldığı uyuşturucu maddeleri kendisinin veya Gizem Karaca'nın evinde birlikte kullandıkları belirtildi. Çağatay Ulusoy'un evinde 4.5 gram toz esrar, 3.4 gram esrar bulunduğu ve kan ve idrar tahlilinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtilen mütalaada, Gizem Karaca'nın kan ve idrar örneğinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtildi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı görüşleri sorulan tutuksuz sanıklar Ferdi Özer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan, Erol Tutsak, Emrah Akman ve Aydın Sarıoğlu, eski savunmalarını tekrar ettiklerini söylediler.

Mahkeme, sanıkların ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

“ÇAĞATAY KENDİSİ VE GİZEM KARACA İÇİN ESRAR TEMİN EDİYORDU”

İddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia ediliyor. Cenk Eren’in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren’in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi veriliyor. İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Boronkay’ın, Nuri Kösem’den Cengiz Esmer’in telefon numarasını aldıktan sonra, kokain temin etmek için Esmer’i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy’a vermek üzere temin ettiği, kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır’a da kokain temin ettiği ve Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği ileri sürülüyor.

Sanık Çağatay Ulusoy’un, sanıklardan Onur Tezer’den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli’nin evine götürerek burada kullandıkları öne sürülen iddianamede, Ulusoy’un, sanık Ergun Taş’tan da kendisi ve Gizem Karaca için esrar temin ederek, bazen kendi evinde, bazen de Karaca’nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği iddia ediliyor.

Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında “uyuşturucu temin etmek” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise “örgüt kurmak ve yönetmek”, “örgüt üyesi olmak”, “uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek”, “uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak” gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.