Çağlar Çorumlu: "Projeler büyüdükçe egolarım azalıyor"

Çağlar Çorumlu, “Bana göre projeler ve roller büyüdükçe bence oyuncunun egosu törpülenmeli ve budanmalı. Bende böyle oluyor. Egonun verdiği açıkları kapatıyorum büyük projelerle. Projeler büyüdükçe egolarım azalıyor” diyor.

Çağlar Çorumlu: "Projeler büyüdükçe egolarım azalıyor"
Yeni Asır'dan Kahraman Durak'ın röportajı...

TEMPO ÇOK YÜKSEK

Kolonya Cumhuriyeti filmi ile başrolde yer aldınız. Bu proje ile kendinizde neyi keşfettiniz?


Yani neyi keşfettim, diye kendime sorduğumda öncelikli olarak kondisyonumun ne kadar yüksek olduğunu diyebilirim. Film çok hareketliydi. Bildiğiniz gibi değil. Tempo çok yüksek.
Birde canlandırdığım 'Peker Mengen' karakteri bir orada bir burada. Hiç durmuyor. Sürekli nefes nefese bir tempo ve hareket. Bu hareketlilik içinde kondisyonum yüksekmiş dedim. Ezberim kötü değilmiş.

Rol ve projeler büyüdükçe egonuzda büyüyor mu?

Hayır ben tersi olarak bakıyorum bu duruma. Bana göre projeler ve roller büyüdükçe bence oyuncunun egosu törpülenmeli ve budanmalı. Bende böyle oluyor. Egonun verdiği açıkları kapatıyorum büyük projelerle. Projeler büyüdükçe egolarım azalıyor.

İYİ BİR PROJE

Aynı oyuncularla birkaç projede birden olmak dezavantaj mı?


Hayır ben dezavantaj olarak görmüyorum. Aslında büyük avantaj. Hem oyuncu arkadaşlarım, hem senaryo ekibi yönetmenler, hepimiz bir takım halinde işlere imza atıyoruz. Sonucun güzelliği hep ahengin sonucu.

Filmden nasıl bir izlenme oranı bekliyorsunuz?

Rakamsal olarak bir şey demeyeceğim. Ancak iyi bir proje oldu. Kahkaha tufanı kopan bir film. Yeni ve farklı bir komedi aslında. Absürt komedinin iyi dozda ayarlanıp beyaz perdeye yansıması diyebiliriz.

Skeçleri arka arkaya yapıştırıp film yapmışlar. Eleştirisi var. Siz ne diyorsunuz bu eleştirilere?

Açıkçası eleştiri normal olmalı da ancak dozu önemli. Birde film izlenmeden bu eleştiriler gelmeye başlamıştı. Önce bir izleyin gülün eğlenin sonra eleştirin diyorum.

Yılmaz Erdoğan, Beyazıt Öztürk, Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Tolga Çevik derken şimdi Çağlar Çorumlu diyorlar. Tek kişilik bir komedi olacak mı?

- Bu isimler büyük isimler elbette birlikte anılmak güzel. Benim için tek ya da çok olmak değil iyi bir projede yer almak. İyi projeler oldukça ben varım. Neden olmasın tek kişilik gösteri ve oyun olabilir.

Hedefiniz ne peki?

Hedefim her tiyatrocunun olduğu gibi aslında. Kendi tiyatromu kurmak. Bu hedef için çalışmaya devam ediyorum.
Konular Röportaj