ÇAKMA TÜRK ORAY EĞİN YİNE HADDİNİ AŞTI.

Türkçesi ile evlere şenlik bir program, stüdyonun üçüncü sınıf pavyon localarını andıran görüntüsü ise ayrı bir facia.

ÇAKMA TÜRK ORAY EĞİN YİNE HADDİNİ AŞTI.

Oray Eğin, Star Televizyonundaki “Ya şimdi Ya Hiç” adlı programına başladı. Kulak tırmalayan ses rengi ve seyrederken yudumladığım kahvemi midemde ekşiterek kusmamı sağlayan Türkçesi ile evlere şenlik bir program, stüdyonun üçüncü sınıf pavyon localarını andıran görüntüsü ise ayrı bir facia.

Oray Eğin’in konuklarından birisi Serap Ezgü, Eğin söze başlarken “Yıllar önce sizin rakibiniz olanlar, örneğin bir Reha Muhtar silindi gitti. Siz hala ekrandasınız” diyor.

Reha Muhtar’ın resmini kahve fincanları üzerine nakşettirerek ekranlara çıkan Oray Eğin’in Muhtar için kurduğu hadsiz cümleye bak…

Bu Oray Eğin, gazetelerde yazdıkları ile önemsenip adam yerine koyulmayıp Radikal Gazetesi’nden kovulduğu günlerden sonra Akşam Gazetesi’ndeki yazılarından da bir halt çıkmadığını görüp derin üzüntüler içine girmişti.

Onun için en önemli şey medyanın ağır ağabeyleri tarafından önemsenmekti. Yanıp tutuşuyor, nasıl olursa olsun medyanın ağır ağabeyleri tarafından önemsenmek istiyordu. Sonunda düşündü taşındı yöntemi keşfetti. Medyanın duayenlerinden biri bunu önemser adam yerine koyup da çanta gibi taşırsa medya dünyası onu adam yerine koyacaktı.

Oray’ın aradığı isim sonunda bulundu. Oray başladı Reha Muhtar’a yanaşmaya… Onu sürekli Reha Muhtar’ın yanında gören medya dünyası “Reha Muhtar boş adamla gezmez, bu herifte mutlaka bir cevher vardır” diye düşünmeye başladı.

Yazıları ile adam yerine konulmayan Oray Eğin, medya dünyası tarafından her dakika Reha Muhtar ile göründüğü için adam yerine konuldu.

Neden? Reha Muhtar cevheri olmayan hiç kimse ile zaman harcamaz…

O dönemlerde Reha Muhtar nerede ya da nereye gidecek Oray on beş dakika önce orada, bu bir TV stüdyosu olabilir, cafe, restoran, sinema olabilir, ama Reha Muhtar nerede Oray Eğin on beş dakika önce orada…

Şimdi kalkmış “Reha Muhtar silindi” diyor. Reha Muhtar’ın meslek hayatı boyunca senin gibi medya maymunu çok geldi ve silindi bu camiadan…

Bu gün gazete Habertürk’de Helin Avşar ile röportajı yayınlanan Eğin’e Avşar soruyor; “Ahmet hakan mı, Reha Muhtar mı?” o da cevaplıyor “İkinci söylediğini tanıyamadım”

Ben sana hatırlatayım Oray Eğin, İkinci isim kim mi? Senin bu ülke medyası tarafından adam yerine konulmanı sağlayan Reha Muhtar…

Sen, Reha Muhtar’ın eteğinde dolaşmasaydın, Reha Muhtar’ın kaldırdığı her taşın altından on beş dakika önce çıkmasaydın, bu medya da adam yerine hiçbir zaman konulmazdın.

Seni sürekli Reha Muhtar’ın etekleri dibinde gören medya, Reha Muhtar adam olmayanı dolaştırmaz düşüncesiyle bir halt sandı.

Ama durum değişti artık, Şimdi “bu adam gibi adam olsa Reha Muhtar bununla selamı sabahı kesmezdi” diyorlar.

Reha Muhtar hakkında böyle cümleler kurmanın amacı da olurda Reha Muhtar cevap verirse bir de Muhtar ile polemiğe girmiş kahraman ünvanı alacaksın diyedir.

Bak Oray Eğin, bin yıllık Reha Muhtar’ı Türk medyası çok iyi bilir, senin gibi nankörlere sümüğünü bile atmaz o…

Haddini Bil Oray Haddini!

Sen kimsin ki Reha Muhtar ismini ağzına alacaksın Çakma Türk…

Tunç Erden Yakar