Rıza Çalımbay: "Burak'ın gitmesi mümkün değil"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalya kampının ardından yaptığı değerlendirmede, ''Hatalarımızı konuşup, düzeltmeye çalıştığımız güzel bir kamp oldu'' derken, yıldız golcü Burak Yılmaz hakkında ise, ''Teklif olması gayet doğal. Takımdan ayrılması mümkün değil'' ifadelerini kullandı.

Çalımbay'dan Burak açıklaması
Yeni Şafak'tan Ali Kemal Yazıcı'nın haberine göre Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalya Belek’te tamamlanan 15 günlük devre arası kampının ardından Trabzon’da basın toplantısı düzenledi. Kampın çok iyi geçtiğini belirten Çalımbay, “Sadece Burak’ın sakatlığı şanssızlıktı. Genç arkadaşlarımız bizimle beraber oldu. Hüseyin bizimle, Furkan’ı 1461’e verdik. Kampta eksikliklerimizi gidermeye çalıştık. Arkadaşlarımızla, oynadığımız maçlarda yediğimiz golleri seyrettirdik ve tek tek hatalarımızı konuşup düzeltmeye çalıştık. Güzel bir ortam oldu, ikinci yarıya iyi bir şekilde başlamamız gerekiyor'' dedi.

Takıma katılacak futbolcular için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Çalımbay, ''Transferleri kampa yetiştirmeyi çok istiyorduk. Maalesef onu başaramadık. Gidenler var, gelen arkadaş maalesef yok. Tekrar söyleyeyim; maalesef anlamayanlar da oluyor. Eğer mevcut oyuncularımızın maddi açıdan bir sıkıntıları olursa, sol bek hariç diyorum, biz transfer yapmak istemiyoruz. Ligin ikinci yarısı kolay geçmeyecek. Bütün takımlar takviye yapıyor, bizim de yapmamız gerekiyor. Başkanımız çalışıyor, en kısa sürede burada olmalarını umuyoruz" diye konuştu.

TEKLİFLER GELMESİ GAYET DOĞAL

Takımın yıldız golcüsü Burak Yılmaz’a transfer teklifi gelmesinin doğal bir olay olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, “Burak, toplantıyı yapmadan önce kendisiyle konuştuk. Türkiye’ye baktığınızda en büyük golcülerden biri Burak Yılmaz. Maç eksiğine rağmen çok gol attı, çok güzel bir grafik çiziyor ve iyi bir istikrar yakaladı. Transfer teklifinin gelmesi kadar doğal bir şey yok. Ancak gitmesi gibi bir durum yok. Gitmesi mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. Çalımbay, bugünkü Ziraat Türkiye Kupası maçında Burak Yılmaz’ın oynamayacağını da belirterek, “Burak büyük bir ihtimalle bu maçta oynayamaz ama lig maçına yetiştirmeye çalışacağız. Yüzde yüz Fenerbahçe maçında hazır hale gelmesi için en küçücük bir ağrısı varsa da risk etmeyeceğiz" dedi.

EN BÜYÜK PAY TARAFTARLARIMIZIN

Bordo-mavililerin teknik direktörü Rıza Çalımbay, elde ettikleri başarıda en büyük payın taraftarların olduğunu belirterek, “Geldiğimizden beri geçen süre içinde takım olarak çok güzel şeyler yaptık. Bu başarıdaki en büyük pay sahiplerinden biri taraftarımız. Bizi sonuna kadar desteklediler. Oynadığımız çok iyi maçlar vardı. Bunların dönüşlerinde galibiyetlerdeki en büyük gücümüz taraftarımız. Taraftar her zaman Trabzonspor’un birinci adamıdır. Onun için onlara kupa maçında çok ihtiyacımız var. Konya maçı camia için çok önemli. Elimizdeki en iyi kadroyla sahaya çıkacağız. Bazı arkadaşlarımıza izin verdik, bazı arkadaşlarımız yorgun ve ufak sakatlıkları vardı. Tek düşüncemiz bu maçı iyi bir şekilde bitirmek. 1-0’lık skoru telafi edecek bir takımız. Ancak çok zorlanacağımız bir maç olacak. Belki sonlara doğru belki uzatmaya gidecek bir maç olacak. Biz onun için her şeye hazırız. Taraftarlarımızı bu maçta görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Castillo'yu kazanmak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımda sorunlu oyuncu olmaması gerektiğini ifade ederek, “Ligde çok iyi bir şekilde devam edersek, azalan kadromuzla birlikte diğer arkadaşlarımız daha çok şans bulacak. Kadroya girebilmek için arkadaşlarımızın verimli olması gerekiyor. Epey yol kat ettik, daha iyi olacağını düşünüyorum. İki kulvarda da gidersek hepsine ihtiyacımız olacak. Bizim amacımız Castillo ve onun gibi diğer arkadaşları kazanmak. Castillo çok iyi bir oyuncu. Bunun üstüne çıkması gerekiyor. Son hazırlık maçında o arkadaşlarımız daha iyi duruma gelsin diye oynadık. İnşallah Castillo da daha iyi duruma gelecektir” açıklamasını yaptı.
Konular Spor Haberleri