Çalışan anneye hafta sonu müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim veren okullarda kurulan çocuk kulüplerine ilişkin olarak çalışan annelerin işini kolaylaştıracak uygulamada değişikliğe gitti.

Çalışan anneye hafta sonu müjdesi
Yeni Asır'dan Safure Cantürk'ün haberine göre ders bitiminde çocuğunu verecek yer bulamayan ve bu nedenle kendi iş çıkışına kadar çocuğunun okulda eğitim almaya devam etmesini isteyen veliler için kurulan çocuk kulüpleri artık hafta sonları da açık olacak.

Yarıyıl ve yaz tatilinde günlük 8 etkinlik saatine kadar faaliyetini sürdüren kulüpler artık 10 etkinlik saatine kadar çalışabilecek. Kulüp etkinlik saati günlük 2 çalışma saatinden az, 6 çalışma saatinden çok olamayacak. Etkinlikler en geç saat 18.30'da sona erdirilecek. Çocuk kulübüne kayıtta ilk öncelik okula kayıtlı çocuklara verilecek. Ardından çocuk kulübü kurulamayan okullardaki çocuklar ve herhangi bir okula kaydı olmayan okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara verilecek.

Stajyer görev alabilecek

Diğer taraftan mesleki eğitim kapsamında beceri eğitimi yaptırılan stajyer öğrenciler bu kulüplerde görev alabilecek. Kulüpte sözleşmeli olarak çalıştırılacak personel ile çalıştırılacağı saatler belirtilerek kısmi zamanlı sözleşme imzalanacak.