Çalmışlar, saklamışlar!

Emekli Albay Levent Göktaş’ın bürosunda bulunduğu öne sürülen ve Ergenekon’un en önemli delilleri arasında sayılan 51 No’lu DVD’yle ilgili çok önemli ayrıntı ortaya çıktı.

Çalmışlar, saklamışlar!

İzmir’deki Askeri Casusluk davasının tutuksuz sanığı albay, “O DVD’den çıktığı ileri sürülen ‘çok gizli’ bilgi ve bazı harekat planlarını içeren belgeler Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisindeki bir bilgisayardan çalınmış. O bilgisayar muhafaza altına alındı ancak adli bir işlem yapılmadı. Olay gizli tutuldu” dedi. Genelkurmay ise kendilerinde böyle bir belge ve bilginin olmadığını açıklamıştı.

ERGENEKON davasının en önemli delilleri arasında sayılan, emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatlık bürosunda bulunduğu öne sürülen 51 No’lu DVD’nin ‘sır perdesini’ aralayacak çok önemli bir bilgi İzmir’deki ‘Askeri Casusluk’ davasında ortaya çıktı. Büyük çoğunluğunu muvazzaf subayların oluşturduğu 357 sanıklı davanın tutuksuz sanığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan 2012’de emekli olan Albay A.M.D, “2009’da yaptığımız inceleme sonunda 51 numaralı DVD’nin içinden çıktığı ileri sürülen ‘çok gizli’ bilgi ve bazı harekat planlarını içeren belgelerin Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisindeki bir bilgisayardan çıkartıldığını tespit ettik. O bilgisayar muhafaza altına alındı. Adli olarak bir işlem yapılmadı. Olay kamuoyundan gizli tutuldu” dedi.

GENELKURMAY ‘YOK’ DEMİŞTİ

30 Aralık 2009’da Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı’na 51 No’lu DVD içerisinde bulunduğu iddia edilen TSK’ya ait bilgilerin TSK karargahlarından hile ile alındığı, çalındığı ya da başka yolla temin edilmesi nedeniyle soruşturma veya istihbarat bilgisi olup olmadığını sormuştu. Genelkurmay Başkanlığı ise bu kapsamda kendilerinde istihbari bilgi olmadığı yönünde cevap vermişti. İşte, içinde önemli ayrıntıları, skandalları ve komplo teorisyenlerini iş başına çağıracak detayları barındıran 51 No’lu DVD’nin hiç bilinmeyen öyküsü...

ALBAY’IN AĞZINDAN

İzmir merkezli, kamuoyunda bilinen adıyla ‘Askeri Casusluk’ davasının yargılanma sürecinin başlaması ile birlikte Ergenekon vb davaları da etkileyecek çok önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı. Davanın 1 numaralı sanığı işadamı Bilgin Özkaynak’ın evinde bulunduğu öne sürülen bilgisayardaki ‘Pandora’ isimli veri tabanında, TSK’ya ait ‘Barbaros Harekat Planı’nın emekli Albay A.M.D tarafından hazırlandığı bilgisi vardı. İşte bu bilginin yer alması aslında 51 No’lu DVD’nin sır perdesini de araladı. Emekli Albay A.M.D, 2009 yılını, 51 No’lu DVD’yi ve o gün yaşananları anımsadı. 51 No’lu DVD’nin içinde de olan ‘Barbaros Harekat Planı’ şimdi de Pandora veri tabanının içindeydi. Emekli Albay A.M.D’nin iddiasına göre bilinmez bir el, 51 No’lu DVD’ye ve Pandora’ya bu belgeleri yerleştirmişti. A.M.D, mahkemedeki savunmasında bu DVD’nin sır perdesini aralayacak çok önemli bilgileri anlattı:
“Ben bu planların ve daha başka benzer planların ne yazık ki Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan dışarı çıkartıldığını Nisan-Mayıs 2009 tarihlerinde öğrendim. Özel Kuvvetler Komutanı beni yanına çağırdı. Levent Göktaş Albay’ın ofisinde ele geçen 51 No’lu DVD içerisinde o dönem komutanlığını yaptığım Muhabere Destek Komutanlığı’ndan çıktığı değerlendiren bazı belgeler bulunduğunu söyledi. Komutanım, bana nöbetçi subayı ve bilgi sistem subayı ile birlikte bilgisayarları inceleyerek bu bilgilerin kimler tarafından ve nasıl çıkartıldığını tespit etme görevini verdi. Ayrıca konunun gizli tutulması hususunu vurguladı. İnceleme sonunda 51 No’lu DVD’nin Eğitim Klasörleri içerisinde bulunan ‘Özel Kuvvetler Muhabere Eğitim Kısmı’ klasörünün Muhabere Merkezi içerisindeki eğitim odasında bulunan bilgisayarın içeriği ile örtüştüğünü tespit ettik. Ancak bilgisayarların bütün çıkışları kapalıydı. Yani bilgisayardan bir CD ya da hardiskle bilgi taşınması imkansızdı. Konuyu komutanımıza arz ettim. Gizlilik konusunda taviz vermeden mülakat yolu ile bu olayın müsebbiblerinin kimler olabileceğini ve olayın nasıl olmuş olabileceğini araştırmamı emretti.

BAŞKALARI HAZIRLADI

Yaptığım inceleme neticesinde bu odanın ve dökümanların direkt veya ikinci üçüncü kademe sorumlusu olan 8-9 kişiden birinin bu işi yapmış olabileceğini değerlendirdim. Komutanım bu konunun artık adli bir husus olarak Ergenekon davası kapsamında incelendiğini, bilgisayar ve harici harddiskin de bu kapsamda incelebileceğini ifade etti. Eğitim odasındaki bilgisayarı bu açıdan muhafaza altına almamı emretti. Bu bilgisayarı muhafaza altına aldım ve 15 Temmuz 2009’da Muhabere Albay M.S’ye devrettim. Birileri, beni bu işin içerisine bulaştırmak istemiş ve bunun içinde Albay Levent Göktaş’ın ofisinde ele geçmiş belgeleri kullanmıştır. Başıma bu olay geldikten sonra 51 No’lu DVD’nin Levent Göktaş tarafından değil de başkaları tarafından hazırlandığı konusunda bugüne kadar basında çıkan haberlerin gerçek olduğuna inanıyorum.”


Gün gün kronoloji

- 07.01.2009: 51 No’lu DVD, Emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatlık bürosunda bulundu.
- 15.01.2009: Savcı ‘51 No’lu DVD’nin imajını verin ve adli emanete alın’ talimatı verdi. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi bu talimatı uygulamadı.
- 21.01.2009: Levent Göktaş’ın avukatları DVD’nin korunmasını, parmak izlerinin alınmasını talep etti. Bu talep reddedildi.
- 18.09.2009: Mahkeme orjinal DVD’nin getirilmesini istedi.
- 03.11.2009: Orjinal 51 No’lu DVD mahkemeye getirildi.
- 11.11.2009: 51 No’lu DVD incelendi. Adli Emanet’te bulunan DVD’nin çatladığı tespit edildi.
- 13.11.2009: Mahmeke İstanbul TEM’den 51 No’lu DVD’nin kopyasını istedi.
- 11.12.2009: İstanbul TEM 51 No’lu DVD’nin kopyasını gönderdi.
- 30.12.2009: Mahkeme Genelkurmay’a 51 No’lu DVD içinde bulunduğu iddia edilen TSK’ya ait bilgilerin TSK Karargahları’ndan hile ile alındığı, çalındığı ya da başka yolla temin edilmesi nedeniyle soruşturma veya istihbarat olup olmadığını sordu. Genelkurmay Başkanlığı bu kapsamda kendilerince bir istihbari bilgi mevcut olmadığını bildirdi.
- 12.01.2010: Mahkeme incelemek için kopya DVD’yi TÜBİTAK’a gönderdi.
- 17.05.2010: TÜBİTAK Bilirkişi raporu, kopya DVD’nin 31 Aralık 2008’de saat 17.40’da oluşturulduğunu tespit etti.

Kosova’dan Nahçıvan’a

İZMİR merkezli ‘Askeri Casusluk’ davasının tutuksuz sanığı A.M.D’nin, 1979’da Kuleli Askeri Lisesi’ne girmesi ile başlayan askerlik hayatı 2012’nin Şubat ayında Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan albay rütbesi ile son buldu. Emekliliğinden kısa süre sonra ise kendini ‘Askeri Casusluk’ davası sanığı olarak buldu. ‘Suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek suçlaması’ ile karşı karşıya kaldı. Parlak bir subay olan A.M.D, 3 yıl İtalya Napoli’de NATO Karargahı’nda, Saraybosna’da, Kosova Harekatı’nda NATO Komuta Merkezi’nde, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Askeri Ateşe Yardımcılığı gibi seçkin görevlerde bulundu. 2008’den itibaren ise Özel Kuvvetler Komutanlığı Muhabere Destek Komutanlığı’na MEBS (Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri) Şube Müdürü olarak atandı. 2011’de NATO’nun Libya’da gerçekleştirdiği Koruyucu Harekatı’nda Özel Kuvvetler Komutanlığı Yardımcılığı görevi ise son aktif görevi oldu. Albay A.M.D ‘Askeri Casusluk’ şüphelisi olduğunu ailesiyle Antalya’da tatildeyken polisten gelen telefon ile öğrendi. Evinde ve iş yerinde herhangi bir suç unsuru niteliğinde belge bulunmadı. Ancak davanın 1 numarası işadamı Bilgin Özkaynak’ın evindeki aramada ele geçirildiği öne sürülen harddisk ve CD’lerde bir eskort kadın aracılığı ile çeteye ulaştırılan bazı belgelerin A.M.D tarafından ulaştırıldığı öne sürülüyordu. Bu isimlerle herhangi bir iletişim irtibatı bulunamamıştı. Yine de sanık olmaktan kurtulamadı. Tek şansı tutuklanmaması oldu. Yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Soruşturulmalıydı işlem yapılmadı

EMEKLİ Albay A.M.D’nin avukatı Mahir Işıkay ise müvekkilinin 51 No’lu DVD’ye ilişkin anlattıklarına yönelik şu çarpıcı tespitleri yaptı: “Müvekkilim Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli olduğu dönemde yaptığı idari tahkikat sonucu 51 No’lu DVD’de yer alan bazı belgelerin komutanlıktaki bir bilgisayardan çıkarıldığını tespit ediyor. Bunu Özel Kuvvetler Komutanı’na rapor ediyor. Bilgisayar muhafaza altına alınıyor. Ancak bundan sonra hiçbir işlem yapılmıyor. Genelkurmay derhal adli tahkikat başlatmalı, olayı soruşturmalıydı. Bu bilgisayardan bu bilgileri çıkaran kişiler tespit edilmeli, sonucu da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bildirilmeliydi. Ancak bunu yapmadı. Genelkurmay kendi personelinin görevi gereği hazırladığı planın varlığını ve bu planın çalınmasını Ergenekon davasına bulaşmamak için inkar etti. Bunun sonucu olarak 51 No’lu DVD içeriğindeki bazı bilgi ve belgeleri ele geçiren kim olduğu belirsiz kişiler, bu belgeleri Ergenekon davasından İzmir davasına transfer etti. Birçok masum insanın suçlanmasına sebep olundu.”

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ