Can Ataklı'dan, 'Acun-Şeyma düğünü' yorumu!

Can Ataklı: "Acun Ilıcalı hangi görgüsüne, hangi yaşam kültürüne güvenerek böyle ihtişamlı bir düğüne soyundu?"

Can Ataklı'dan, 'Acun-Şeyma düğünü' yorumu!
Sözcü'den Can Ataklı'nın yazısı...

SINIF ATLAMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ


Acun Ilıcalı 15 yıl öncesine kadar çalışkan, yeteneğini kullanarak kendine iyi bir kariyer yapmaya çabalayan bir gazeteci-televizyoncuydu. Sonra yeteneğini çok iyi sergilediği bir yarışma programı ile tüm Türkiye’nin sevgilisi oldu. Sonra AKP ve cemaatle iyi ilişkiler kurdu, hem Fetullah Gülen’in hem de Erdoğan’ın gözüne girdi. Ondan sonra da Allah “yürü ya kulum” dedi.

O Acun Ilıcalı gitti yerine “dolar milyoneri, televizyon kanalı sahibi” biri geldi. Sınıf atlamanın “feriştahını” yaşadı.

İki gündür Acun Ilıcalı’nın “dillere destan” düğünü konuşuluyor medyada. Dünya Jet-set’inin kaldığı otellerde kalıyorlar, dünyanın en zenginlerinin gidebildiği mekanlarda düğün yapıyorlar, yüzlerce kişiyi Türkiye’den Fransa’ya taşıyorlar.

Acun Ilıcalı hangi görgüsüne, hangi yaşam kültürüne güvenerek böyle ihtişamlı bir işe soyundu?

Sanırım “çok parasının olması”nın bunu sağlamaya yetip de artacağına inanıyor.

Ama şunu söylemek isterim. Dünya zenginleriyle aşık atmaya kalkışmak, Türkiye’de savunduğu “manevi değerlere” aykırı etkinlikler düzenlemek, çok zengin ve güçlü olduğunu hissetmek ve hissettirmek bir süreliğine egosunu çok şişirebilir. Ama Türkiye’de ve dünyada pek çok örneği göz ardı etmemeli bu televizyoncu dostumuz. Bir anda zengin olup şaşıran ve bu tür şovlara soyunanların neredeyse hiçbiri abat olmadı. Türkiye’den örnekleri saymaya başlayayım mı yoksa zaten o da biliyor mudur?

CAN ATAKLI'NIN SÖZCÜ'DE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...