Can dostlarının cankurtaranı

Aydın’da hasta, yaralı ve yardıma ihtiyacı olan bin hayvanı tedavi ettiren ve hepsine barınacak yer bulan Tekinbaş, “Onların bakımı için gereken parayı toplamak için bit pazarında tezgah bile açtım” dedi

Can dostlarının cankurtaranı
Yeni Asır'dan Mehmet Kavas'ın haberine göre Aydın'da hayvansever Şenay Hastaoğlu Tekinbaş, kaza geçiren, zehirlenen, hasta veya yaralı yaklaşık bin hayvanı tedavi ettirerek sağlığına kavuşturdu. Sadece bununla kalmayan 45 yaşındaki Tekinbaş, tedavisi tamamlanan hayvanların başını sokacak birer yuvaları olmasını da sağladı. Aydın Efeler'de, Şenay Hastaoğlu Tekinbaş, yardıma muhtaç hayvanların imdadına yetişiyor. Evli ve bir çocuk annesi Tekinbaş, kaza geçiren, zehirlenen veya hastalanan hayvanlara adeta bir anne şefkatiyle yaklaşıyor.

ONLARI SEVİYORUM

Yılda bin hayvanı sağlığına kavuşturan Tekinbaş, hayatının önemli bir kısmını hayvanlara adamış durumda.

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı olan Tekinbaş, "Onları çok seviyorum. Toplum olarak hayvanlara karşı sorumluluklarımız var. Hayvanlar bize Allah'ın emaneti ve bu dünyanın bir parçası. Hayvanlara sahip çıkalım ve hak ettikleri yaşamı onlara sağlayalım. Tüm canlılara olduğu gibi hayvanlara da zulmetmeyelim. Hayvanlara toplum olarak çok daha duyarlı davranalım" dedi.

PAZARCILIK YAPTIM

Hayvanların yaşadığı barınma, beslenme ve sağlık sorunlarının çözümü için bugüne kadar büyük emek sarf ettiğini belirten Tekinbaş, "Hayvanların sorunlarını tek başıma çözmüyorum. Gönüllü olan arkadaşlarım da büyük katkı veriyorlar" diye konuştu. Hayvanlar için hiçbir fedakarlıktan kaçmadığını belirten Tekinbaş, "Bir dönem, çevremdekilerin kullanmadığı ikinci el kıyafetleri bit pazarında satarak, elde ettiğim kazançla hayvanların ihtiyacını karşıladım" diye konuştu.