Can Dündar hakim karşısına çıktı!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yargılandığı bir başka dava nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı.

Can Dündar hakim karşısına çıktı!
Hürriyet'te yer alan habere göre 'MİT TIR’ları ile ilgili haberi nedeniyle tutuklanan Can Dündar, '25 Aralık soruşturması' ile ilgili haberleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşma öncesi CHP’li milletvekilleri, sanatçılar ve meslektaşları destek için adliyeye geldi.

Saat 11.00’de başlaması gereken duruşma, yaklaşık bir saat gecikmeyle 12.07'de başladı. Can Dündar, duruşma salonuna alkışlar eşliğinde alındı. Can Dündar, duruşma salonuna alkışlar eşliğinde alındı.

Dündar için, 'tekzip yayınlamama' davasında beraat kararı çıkarken, Can Dündar savunmasında şu ifadeleri kullandı:

- Bu vesileyle Türkiye tarihi açısından çok önemli dosyanın yeniden gündeme gelmesi sağlanmış oldu. Şikayet ettikleri için teşekkür ediyorum.

- Bu yargılamayı 17 Aralık'a denk getirdiyse ona teşekkür ediyorum. Hakikaten tarihi bir tesadüf değilse, özellikle ayarlandıysa bu benim açımdan çok yararlı oldu.

- Başta şunu söylemek isterim; ben hayatımda kimseye hakaret etmedim. Okuduğum yazılarda bir hakaret unsuru görmüyorum.

- İddianamede neyin hakaret olarak algılandığından bahsedilmemiş. Şu sözcük bize hakarettir denmemiş. Hatta biraz önce ertelediğiniz davada tekrar baktım, kimsenin ismi geçmiyor.

- Bir ülkede dürüstler, usulsüzlük yapanlar kadar cesur olmalıdır. Gazeteci belge ve bilgiler varsa ve yazmıyorsa o zaman suçlu durumuna geçecektir.

- Dönemin Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Fezlekelerde rencide olacak bir şey yok, isteyen herkes internetten ulaşabilir' dedi. İnternetten görülebilecek belgelerdi bunlar. Birçok kaynaklardan erişebildiğimiz kadarıyla bilgi edindik. Hepsine erişmek mümkün değildi. Erişilebilen kısmını da zaten CD haline getirdik.