Can Gürzap haklı çıktı!..

Can Gürzap’ın “Evliliğe Gelince” oyununun turnesine gelmediği gerekçesiyle Nurseli İdiz’e açtığı 120 bin liralık tazminat davasında, bilirkişi heyeti Gürzap’ı haklı buldu.

Can Gürzap haklı çıktı!..
Hürriyet'in haberine göre Can Gürzap, üç yıl önce açılan davanın dilekçesinde, Nurseli İdiz’in “Evliliğe Gelince” oyununun turnesine katılmayarak tiyatroyu zarara uğrattığını iddia etmişti.

İdiz’in sözleşmeyi haksız yere ihlal ettiğini öne süren sanatçı, turneye katılmadığı için oyunun bir daha oynanmamak üzere bitirildiğini de ileri sürmüştü.

Mahkeme geçen yıl dosyayı bilirkişiye gönderdi. Oyuncu Osman Wöber, Fikri Hukuk Uzmanı Savaş Bozbel ve Psikiyatr Armağan Samancı’dan oluşan bilirkişi heyeti, raporunu iki hafta önce mahkemeye sundu.

Söz konusu raporda, davacı Can Gürzap’ın haklı olarak oyunculuk sözleşmesini feshettiği, oyunun sergilenememesi nedeniyle 10 bin 108 lira zararının oluştuğu, ticari itibar kaybına uğradığı ve Nurseli İdiz’den cezai şart parası talep edebileceği belirtildi.

Samancı, raporda “Davalının alkol kullanımı en azından ‘alkol kötü kullanımı’ düzeyinde... Psikiyatrik rahatsızlığı bipolar bozukluk ancak bu, oyun ekibine katılmasına engel değil” dedi.