Çanakkale Belediye Başkanı'ndan açıklama

Ülgür Gökhan: “'Konuşturmayın' dedikleri yerde kendi törenlerini yapıyorlar. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor”

Çanakkale Belediye Başkanı'ndan açıklama
Hürriyet'te yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, CHP'nin delege seçimlerini gündeme getirmişti. Gökhan da bunun bir siyasi partinin iç meselesi olduğunu, konunun tartışılacağı platformun Belediye Meclisi olmadığını söylemişti. Bu sırada arka sıralardaki bir AK Partili meclis üyesinin de tartışmaya müdahil olması üzerine mikrofonu kapattırmıştı.

Bugün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuyu gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Orada bizim Meclis üyemize konuşması esnasında, bir bayan, bayan... Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, hani bunların kadınlara saygısı vardı ve seçilmiş bir Belediye Meclis üyesine 'sesini kes', 'çık', 'konuşma', sen bunu nasıl dersin. Sen bunu mu yaptın, 18 Mart geliyor. Bak şimdiden ben de talimatı verdim, bu Belediye Başkanını 18 Mart'ta, Çanakkale törenlerinde konuşturtmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Dolayısıyla onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Dolayısıyla bu, seçilmişler için de böyle bir adımı attı, seçilmişe saygısızlık yaptı. Bunun hesabını verecek. Öyle havaalanına gelip bizi karşılayacak. Gelme karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım. Kalkıp da bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onun sözünü kesersen, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız. 15 Temmuz'da şehitlerimize, güvenlik güçlerimize, hakim ve savcılarımıza dil uzatan milletvekillerine, ezan ve Kur'an başta olmak üzere değerlerimize dil uzatan partilisine, velhasıl milletin bizatihi kendisine saldıran hiç kimseye toz kondurmayan bu zatın ana muhalefetin başında bulunması, ülkemizin en büyük talihsizliğidir. Ne oldu? Belediye Başkanı için bir söz söyledi mi? Bir gün, iki gün, üç gün bekledim, baktım ki ses çıkmıyor, dedim ben hafta sonuna bu işi bırakayım. Men dakka dukka. Kim bir kötülük yaparsa, 'dak' ederse, ona da 'duk' edilir. Sessiz kalamayız. Bir yanağa vuracaksın, ondan sonra öbür yanağı da uzat ona da vur. Bizde böyle bir kültür yok. Vurdun, bedelini ödeyeceksin."

''KATILMASIN DİYORSA KATILMAYIZ DA... ZATEN ONLAR KENDİ TÖRENLERİNİ YAPIYOR''

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Cumhuriyet'e konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bir belediye meclisi toplantısında bir siyasi partinin içini konuşturmamak suçsa, 'Konuşturmayacağım' diyeceğine soruşturma açtırsın. Bir Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla tören adapları değişmez. Ama katılmasın diyorsa katılmayız da. Zaten onlar kendi törenlerini yapıyorlar. Orada Çanakkale halkı da yok. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor” dedi.

Gökhan, sözlerine şöyle devam etti:

''Aslında belediye meclisinin adabını koruduğum için bana teşekkür etmesi lazım. Olayın ardından kötü bir algı yarattılar. Benim orada 'konuşma otur' dediğim kişi arka sıralardaki bir AK Partili. Başkanvekiline söylemediğim açık. Bunlar görüntülerde görülüyor. Ama buradan da o algıya devam ediyor herhalde. Törene katılmamı istemiyorsa teşekkür ederim. Cumhurbaşkanı olmasa başka türlü konuşacağım. Ama o zırhın arkasındayken bir şey yapamıyoruz. Sadece AKP Genel Başkanı olsa, farklı şeyler söylemek mümkün. Sonuçta ben Çanakkale halkının ne dediğine bakarım. Benim temsil ettiğim halk ne diyor ona bakarım.''