Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem

Çanakkale açıklarındaki 5.5 büyüklüğündeki sarsıntının ardından aynı noktada 4.2 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi.

Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem
Milliyet'te yer alan habere göre Ege Denizi açıklarında gerçekleşen 5.5 şiddetindeki deprem, bir çok ilde paniğe sebep oldu.

Sarsıntının merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları. Saat 06.51'de meydana gelen depremin 7,5 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildiriliyor.

Sarsıntı Çanakkale başta olmak üzere İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi, kısa süreli paniğe sebep oldu.

"KÖYÜMÜZDE 40 TANE EV YIKILDI"

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremde, Bayırköy'de çok sayıda evin yıkıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, 06.51 sıralarında büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı" dedi.

Çanakkale'ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy'de hasar meydana geldiği, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.

26 DAKİKA SONRA İKİNCİ DEPREM

İlk depremin ardından aynı noktada 4.2 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha oldu. 07.17'de meydana gelen deprem, bölgedeki korkuyu artırdı.

Çanakkale açıklarında en büyüğü 3.7 olan 10'a yakın artçı sarsıntı da kaydedildi. Artçı sarsıntılar devam ediyor.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını, bazı köylerde boş olan bazı evlerin çatılarında hasar olabileceğini söyledi.

Vali Tavlı, "Ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can kaybı gözükmüyor" dedi.

Öte yandan İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ayvacık'a 50 kilometre mesafedeki Yukarıköy ve Çanköy'de bazı evlerde hasarlar olduğu öğrenildi.

EV ÇÖKTÜ! 2 YARALI VAR...

Depremde, Yukarıköy Köyü’ndeki bazı evlerin yıkıldığı belirlendi. Çanakkale’ye 100, Ayvacık’a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy Köyü’nde deprem sırasında 2 kişi de yaralandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) köye sevk edildi.

Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem

Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem - Resim : 2