Çanakkale'de kan donduran cinayet!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde dün evinin ahırında ağabeyi 46 yaşındaki Mehmet Yavaş’ı av tüfeğiyle vuran 31 yaşındaki Rüstem Yavaş, jandarma ekipleri ve polis özel harekat ekiplerinin operasyonuyla 17 saat sonra yakalandı.

Çanakkale'de kan donduran cinayet!
İHA'nın haberine göre Biga'ya bağlı Sarnıç köyü Gökçesu Mahallesi'nde dün saat 16.30 sıralarında bir evin ahırında, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Rüstem Yavaş, av tüfeğiyle iki el ateş ettiği abisi Mehmet Yavaş’ı vurarak öldürdü. Daha sonra Rüstem Yavaş eve giderek kendisini kilitledi. Komşuların durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Biga İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca bölgeye polis özel harekat ekipleri de sevk edildi. Olay yerinde ambulans ve cenaze aracı hazır şekilde bekletildi.

Gün ağarana kadar süren ikna çalışmalarının ardından jandarma ve polis özel harekat ekipleri çelik yelek giyerek ve çelik başlık takarak sabaha karşı saat 05.00 sıralarında ağabeyini av tüfeğiyle vuran Rüstem Yavaş’ı yakalamak için operasyon başlattı.

Evin içine atılan 3 adet göz yaşartıcı gazın sonrasında ekipler tarafından kapılar kırılarak içeri girildi. Ekiplerin evin içine girdiği esnada zanlı Rüstem Yavaş av tüfeğiyle ekiplerin üzerine 1 el ateş etti. Daha sonra Rüstem Yavaş, 09.30 sıralarında ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı. Operasyonun ardından evde yapılan aramada bir adet av tüfeği, bir adet tabanca ile 60 adet fişek ele geçirildi.

Ahırda bulunan Mehmet Yavaş’ın cesedi ise olay yeri inceleme ve savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından Biga Devlet Hastanesi morguna, ardından da Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

112 acil servis ekipleri eşliğinde evinin önünde bekleyen anne Zeliha Yavaş, “Oğullarımın arasında hiçbir sorun yoktu. Ben yukarıda komşuya gitmiştim. Komşular evden iki el silah sesi geldiğini söyledim. Geldiğimde oğlum Mehmet yerde yatıyordu, ölmüş. Sonra tüfeğini bana doğrulttu. Sonra kapıyı kapatınca ben kurtuldum. Dışarı çıktım” diye konuştu.

Biga İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, anne Zeliha Yavaş ile yakından ilgilenirken, acılı anneye sakinleşmesi için telkinlerde bulundu.