Canan Karatay'dan yepyeni tavsiyeler

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir konferansta yine ezberleri bozdu. Hemen herkesin merak ettiği sağlıklı ve uzun yaşamanın da sırrını verdi: "Turp yiyin turp gibi olun. Fındık-fıstık yiyin, fıstık gibi olun..."

Canan Karatay'dan yepyeni tavsiyeler
Takvim'de yer alan habere göre Prof. Dr. Canan Karatay, doğru bilinen tüm yanlışları tek tek sıraladı. Dün katıldığı bir konferansta çok önemli konulara değindi. Şekere ve ekmeğe savaş açtı. Bununla hem fırıncıların hem de 'Hamileler için şeker yüklemesi yanlıştır. Ölüm getirir. Anne adayını ve bebeği şeker hastası yapar' diyerek kızdırdığı meslektaşlarına savaş açtı. Türkiye'de 1974 yılından beri birçok konuda savaş verdiğini bu mücadele içerisinde en çok da şekerin en tatlı zehir olduğunu anlatmakla geçtiğini ifade etti.

HASTALIKLARIN KAYNAĞI

Sonuna kadar da mücadele edeceğini söyledi. Kendisine inananlar ile birlikte başlattıkları çocuğuma şeker verme kampanyası hakkında da bilgiler aktaran Karatay "Ne yaparsanız yapın. Ama sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınıza şekeri ve ekmeği sokmayın. Ekmek ve şeker vücudunuzdaki tüm hastalıkların baş kaynağıdır" diyerek izleyicilere sık sık önerilerde bulundu. Karatay, "İstediğiniz kadar yağ, sebze-meyve yiyebilir, proteinle beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker barınmakta. Vücuda alınan şeker insülin direnci nedeni. İnsülün direncinden kurtulmak istiyorsanız her gün 20 dakika yürüyün yeter ve ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Ancak üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

DOĞAL FORMÜL

Vücudun yağlanmasının yağ depolamasının tek sebebi ekmek ve şeker olduğu asla unutulmamalıdır. Uzun ve sağlıklı yaşamanın formülünü ise şu şekilde verdi: "Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun."

FISTIĞIN YARARI

Kolon ve mide kanserine yakalanma riskini azaltır. Kalp ile sinir sağlığı için faydalıdır. Safra kesesi için yararlıdır. Kötü kolesterolü düşürür. Depresyona neden olan nedenleri ortadan kaldırmayı sağlar. Obezite sorunun ortadan kaldırır. Düşük riskini azaltır. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar. İnme ve kalp krizi riskini azaltır. Enerji deposudur.

CİLDİ PARLATIR

Turp karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını döker. Romatizma ve siyatikte faydalıdır. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Uyarıcıdır. İştah açar. Mikrop öldürücüdür. Vücudu ve dişetlerini kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir. Şeker hastalarına da faydalıdır. Cilde tazelik, saçlara ise parlaklık verir. Sivilce ve egzamayı geçirir.
Konular Kadın / Bakım