'Canı baba' yakalanarak tutuklandı!..

2006 yılının başlarında adı pek çok dolandırıcılık iddiasına karışan Ali Aksoy, Manisa'da yakalanarak gözaltına alındı, İzmir'e gönderildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanınca savcılığa gönderilen Ali Aksoy, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

'Canı baba' yakalanarak tutuklandı!..
Yeni Asır'dan Mehmet Akyar'ın haberine göre Aksoy hakkında Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 40 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 12 Mayıs 2016 tarihli duruşmada Aksoy tarafından dolandırıldıklarını iddia eden kişiler de mahkemede ifade verdi, tanıklık etti.

"BİNBİR SURAT ALİ" DAVASI

Kamuoyunun "Binbir Surat" adını taktığı Aksoy hakkında mağdurlar, duruşma sırasında kendi kimlik bilgilerini kullanarak bankalardan krediler çekildiğini, adlarına şirketler kurulduğunu, kredilerle alınan kamyonların çalınmış gibi gösterilerek sigortadan para alındığını ileri sürdü. Sahte kimliklerin asıl sahipleri arasında yer alan Emin Lütfi Küçükler, Ali Ertorun, Ramazan Akçay ve Erdinç Kölemen, nasıl dolandırıldıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Mahkemede, Aksoy'un kendisine ait çeşitli fotoğrafları sahte kimliklere yerleştirerek dolandırıcılık yaptığı kanıtlandı.

Mağdurlardan bazıları, Aksoy'un avukat olan, ancak daha sonra meslekten atılan oğlu Ahmet Aksoy'un müvekkili olduklarını belirterek, kimlik bilgilerinin Ahmet Aksoy'a verdikleri vekaletnamelerden alınmış olabileceğini de ileri sürdü.

DAMADI ŞİKAYETÇİ OLDU

O duruşmada mağdurlara destek veren bir isim dikkat çekiciydi: Aksoy'un damadı Murat Osmanoğlu... 14 Mayıs 2016 tarihli Yeni Asır'da yer alan habere göre Murat Osmanoğlu, "olayların bizzat tanığı olduğunu" belirterek, Aksoy'un kendilerini de dolandırdığını ifade ediyordu. Murat Osmanoğlu, "Kayınpederim sadece onları değil, beni ve öz kızı eşim Özlem Osmanoğlu'nu da mağdur etti. Kayınpederim bize sormadan evimizi ipotek göstererek kredi almış. Çok zor durumda kaldık. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız" diyordu. "Binbir Surat", damadının bu sözlerini hiçbir zaman unutmadı. Dava sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandırıcılık yaparak yaşadığı tatlı hayat, sona ermişti. Hapis yattığı yıllar boyunca hem damadına hem de öz kızına kin güttü. İçinde biriktirdiği kin ve nefreti, 10 yıl sonra 8 Şubat 2017 Çarşamba akşamı kusacaktı.

Çiğli'nin Sasalı Mahallesi 118 Sokak üzerindeki Su Evleri Villaları'na giden "Binbir Surat", kahpece pusuya yatarak, beklemeye başladı. Elinde çifte pompalı tüfek ve bir şişeye doldurduğu benzinle...

KIZINA VE DAMADINA KALLEŞ PUSU

Müteahhit Murat Osmanoğlu ve birlikte çalıştıkları eşi Özlem Osmanoğlu, saat 22.00 sıralarında otomobilleriyle evlerine döndü. Aracı tam park edip dışarı çıktıklarında, saklandığı karanlıktan fırlayan "Binbir Surat", "Bunu siz istediniz" diye bağırarak ateş etmeye başladı. Art arda sıktığı kurşunlarla Murat Osmanoğlu ile Özlem Osmanoğlu'nu vuran zanlı, o kadar nefret doluydu ki, cebinden çıkardığı şişedeki benzini otomobilin üzerine döküp ateşe verdi ve kaçtı.

Bu kalleş adamın açtığı ateş sonucu kanlar içinde kalan Murat Osmanoğlu olay yerinde yaşamını yitirdi. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Özlem Osmanoğlu ise Çiğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Jandarma, güvenlik kamerası görüntülerinden zanlının kimliğini belirledi. Yakalanması için kurulan özel ekip, "Binbir Surat"ın saklanabileceği yerlere operasyonlar düzenledi, arkadaşlarını mercek altına aldı. Ama sonuca ulaşamadı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleriyle Çiğli İlçe Jandarma Müdürlüğü ekipleri, son olarak Aksoy'un İzmir'in tatil beldelerinden Çandarlı'da olduğu bilgisine ulaştı.

Aksoy'u yakalamak için kurulan özel tim, dün Çandarlı'ya giderek kaldığı yeri belirledi.

Saklandığı yere operasyon düzenleyen ekipler, Aksoy'u kıskıvrak yakaladı...