Cani babaya müebbet istendi!

Pusu kurarak damadını öldüren, kızını ise ağır yaralayan Ali Aksoy hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Cani babaya müebbet istendi!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Sasalı semtinde müteahhit damadı Murat Osmanoğlu'nu öldürüp kızı Özlem Osmanoğlu'nu ağır yaralamak suçundan tutuklanan "binbir surat" lakaplı dolandırıcı Ali Aksoy hakkındaki iddianame hazırlandı. Ali Aksoy için planlayarak kasıtlı adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Korkunç cinayet ve yaralama olayı 8 Şubat'ta Çiğli Sasalı'da yaşandı. Müteahhit Murat Osmanoğlu ile birlikte çalıştığı eşi Özlem Osmanoğlu, saat 22.00 sıralarında otomobilleriyle evlerine döndü.

Aracı park edip dışarı çıktıklarında, pusu kurduğu sitenin köşesinden fırlayan baba Ali Aksoy, "Bunu siz istediniz" diye bağırarak ateş etmeye başladı. Art arda sıktığı kurşunlarla Murat Osmanoğlu ile Özlem Osmanoğlu'nu vuran zanlı, cebinden çıkardığı şişedeki benzini otomobilin üzerine saçıp ateşe verdi ve olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde kalan Murat Osmanoğlu olay yerinde yaşamını yitirirken, başına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Özlem Osmanoğlu ise Çiğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

KALAN CEZA DA ONANDI

Cinayetin ardından kaçan ve 14 gün sonra yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ali Aksoy hakkında hazırlanan iddianame 70 gün sonra kabul edildi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kasten tasarlayarak adam öldürme ve kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçlarından dava açılan Ali Aksoy hakkındaki TCK'ya göre ağırlaştırılmış müebbet cezası istenirken, suç tarihinden önce infaz yasasından yararlanarak cezaevinden çıktığı için kalan cezasının da tekrar onandığı ve o ceza için de 10 yıl hapis cezası da ayrıca aldığı öğrenildi.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sasalı'da lüks villanın önünde babası Murat Osmanoğlu'nu öldürüp annesi Özlem Osmanoğlu'nu da ağır yaralayan Ali Aksoy hakkında hazırlanan iddianamedeki ceza istemi için mutlu olduğunu belirten oğulları Arman Osmanoğlu, "Bu cani adam inşallah ömrünün sonuna kadar demir parmaklıklar arkasında yatar. Orada da ölür" diye konuştu. Bu arada anne Özlem Osmanoğlu'nun tedavisinin Çiğli Devlet Hastanesi'nde devam ettiği ve durumunun gün geçtikçe iyiye gittiği belirtildi.