Canlı bomba değil ‘artist’!

Kısa film çekmeye çalışan lise öğrencileri, İzmir Karşıyaka’da ortalığı ayağa kaldırdı. Kalabalıkta yüzlerce insan sağa sola kaçışırken, polisin silah çekip genci vurmaması “mucize” olarak değerlendirildi.

Canlı bomba değil ‘artist’!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kısa film çekmeye çalışan öğrenciler ortalığı ayağa kaldırdı. İZBAN Tren İstasyonu'nda canlı bomba yeleği giymiş genci gören vatandaşlar, büyük korku ve panik yaşadı. Kalabalıkta yüzlerce insan sağa sola kaçışırken, bölgedeki polis ekipleri olaya müdahale etti. Polisin ateş ederek etkisiz hale getirme seçeneğini bile düşündüğü gençlerin Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri oldukları ve kısa film yarışmasına katılmak için çekim yaptıkları ortaya çıktı.

"Art niyetleri yok"

Öğrencilerin olayı bir art niyet olmadan ancak doğuracağı sonuçları düşünmeden gerçekleştirdiğini belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Kötü sonuçlar doğuran bir gelişme olabilirdi. Polis doğal olarak vatandaşların can güvenliği için canlı bomba rolü yapan genci silahla etkisiz hale getirebilirdi. Konunun hassasiyeti öğrencilere ve okul yönetimine anlatıldı. Diğer okullardaki öğrencilere de bu konuyla ilgili bilgi verilerek aydınlanmaları sağlanacak. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı" dedi.

Aileleri teslim aldı

Türkiye çapında her yıl yapılan bir kısa metrajlı film yarışmasına katılmak isteyen Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Bölümü 11. sınıf öğrencileri A.M. ile N.Y, serbest konulu film yarışmasına katılmak için okul dışından bir arkadaşlarıyla bir araya çekim yapılacak mekan olarak da Karşıyaka İZBAN tren istasyonu girişini seçti. Öğrencilerden biri üzerine giydiği canlı bomba yeleği ile çekim yapan arkadaşının karşısına geçti. Bunu gören Karşıyakalılar, büyük korku ve panik yaşadı. İnsanlar sağa sola kaçışırken, polis gençleri etkisiz hale getirmek için her türlü seçeneği değerlendirmeye başladı. Ancak, gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Olayın ciddiyetini, geç de olsa anlayan gençler, terörist olmadıklarını söyledi. Gençler karakolda ailelerine teslim edildi.