Canlı bombanın eşi tutuklandı!

Ankara'da 10 Ekim 2015 günü 102 kişinin öldüğü Gar katliamında iki canlı bombayı başkente getiren, ardından Gaziantep’teki operasyonda kendini patlatan Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ (Durgun) tutuklandı.

Canlı bombanın eşi tutuklandı!
Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Altıntuğ, özetle şunları söyledi:

“Evlendiğimizde gece hayatını seven bir insandı. Son bir yılda içkiyi bıraktı ve namaza başladı. Kapanmamı istedi, kapandım. Sonra Mısır’a gideceğini söyledi. 3 ay yok oldu. Örgüte girdiğini hiç söylemedi. Saldırıdan bir gün önce eve geldi ve ‘beni arama’ diyerek gitti. 11 Ekim’de tekrar geldi, bu sefer Doğu’ya tahsilata gideceğini söyledi ve yeniden gitti. 10 Ekim saldırısını televizyon haberlerinden öğrendim. Eşime ‘Nasıl yaptın’ diye sordum, ‘Benim yapmam gerekliydi’ yanıtını verdi.”

Altıntuğ, avukatların art arda soruları üzerine çelişkili açıklamalar yaptı. Müşteki avukatlarından Ahmet Özden, “Biz başta bu sanığı canlı bombaları Ankara’ya getiren kişinin masum eşi olarak biliyorduk. Katliamdan haberdardır. Bugün türbanını çıkararak gelmiş. Bizi ters köşeye yatırmaya çalışıyor” dedi.

Mahkeme, sanığın tutuklanmasına karar verdi. Altıntuğ’un, eşi kendini patlattıktan sonra yargı kararıyla soyadını değiştirdiği öğrenildi.