ÇARŞAF ÇARŞAF İADE!

CHPnin çarşaf açılımını başlattığı Eyüpte belediye başkan aday adayı olan Emin Atmaca, başörtülü akrabalarıyla birlikte parti rozetini çıkardı. Atmaca, gerekçe olarak Mehmet Sevigeni gösterdi.

ÇARŞAF ÇARŞAF İADE!

CHP'nin çarşaf açılımının mimarlarından Eyüp Belediye Başkan aday adayı Emin Atmaca partisi başka bir ismi aday gösterince başörtülü akrabalarıyla birlikte CHP'yi terk etti. Geçen kasım ayında CHP lideri Deniz Baykal'ın katıldığı toplantıda, ailesindeki çarşaflı kadınlara rozet takılan Eyüp Belediye Başkan aday adayı Emin Atmaca, bu kez rozet çıkarmak için basın karşısına geçti. Kendisine Mehmet Sevigen tarafından adaylık teklif edildiğini hatırlatan Atmaca, Sevigen'in geçen süre içinde kendisinden kabul edemeyeceği etik olmayan isteklerde bulunduğunu öne sürdü.

ŞAHSİ TALEPLERİ GERİ ÇEVİRDİM

19 Ocak'tan itibaren belediye başkanı adaylık sürecinin bittiğini belirten Atmaca ‘CHP'ye katılan 7 bin dostumuzun da Sevigen ve onun gibilere desteğini çektiğini belirtmek isterim' dedi. Sevigen'in kendisinden çeşitli yerlere bağış yapmasını istediğini de iddia eden Atmaca, şahsi taleplerini yerine getirmeyerek 10 Ocak'ta adaylıktan çekildiğimi genel merkeze ilettim' dedi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ise kendisine yönelik iddiaların doğru olmadığını savunarak dava açacağını söyledi. Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de ‘Haklı çıktık' dedi. MESUT ER

Baykal'dan Kur'an kursu desteği

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen'in her mahalleye Kur'an kursu önerisi için, ‘Doğru proje' dedi. Sirmen önceki gün ‘Belediye başkanı seçilirsem, her mahallede açılacak mahalle evlerinde Kur'an kursu verilecek' vaadinde bulunmuştu.

‘ÇOK CİDDİ BİR İHTİYAÇ'

Partisinin MYK toplantısı öncesi Baykal, Kur'an'ın doğru bir biçimde, yasalara uygun olarak öğretilmesinin ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirtti. ‘Bu, maalesef en uygun çözüme hala kavuşturulamamıştır' diyen Baykal şöyle devam etti: Kur'an kurslarının, sadece Kur'anı ezberletmek biçiminde yer yer alındığını görüyoruz. Bunun ötesine geçmemize ihtiyaç var. Kur'an-ı Kerim'in ruhunun, manasının, özünün, doğru bir biçimde anlatılması ve öğretilmesi şeklinde bilinçli, sorumlu, yetkili unsurlar eliyle ailelerinin izniyle öğretilmesinde büyük yarar var. Bu bir temel ihtiyaçtır. Kocaeli Belediyemiz tıpkı bir bilgisayar kursu gibi, bir yabancı dil kursu gibi, hemşehrilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek yaklaşımı içinde böyle bir proje oluşturmuştur. Bence bu, doğru bir projedir. Kocaeli İl Müftüsü Hikmet Kutlu ise, ‘Belediyelerin Kur'an kursu açma yetkisi yok' dedi.

Adana'da kılıçlar çekildi

CHP'nin Adana Büyükşehir belediyesi için aday gösterdiği avukat Soner Çetin'in görevden alınarak yerine adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş'ün aday gösterilmesine tepkisi sürüyor. CHP içinde farklı çıkar çevreleri olduğunu belirten Soner Çetin, ‘Genel başkanım ‘aslanları çakallara boğdurmayız' dedi, ama söylentiler gerçek oldu. Meydan çakallara kalmasın diye aslanlar gibi vadiyi terk etmeyeceğim, başım dik' diye konuştu. Avukat Soner Çetin, partinin kazanabileceği seçimi riske soktuğunu da savundu.

İzmir'de sıkıntı büyüyor

CHP, Adana'da olduğu gibi İzmir Torbalı'da da aday değişikliğine gitti. Parti genel merkezi, daha önce aday olarak açıkladığı İbrahim Öz'ü geri çekti. Partinin İzmir milletvekillerinin devreye girmesi ile mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur tekrar aday gösterildi. CHP Torbalı İlçe Başkanı Ertan Çelik ve İsmail Uygur, resmi yazıyla Ankara'dan döndü. Davul ve zurnayla karşılanan Uygur, ‘Hak yerini buldu' dedi. Uygur, Menderes, Selçuk ve Kiraz ilçelerinde de sıkıntı olduğunu ama düzeltileceğini söyledi.

Star Gazetesi