Cem Küçük ve Hande Fırat Twitter’da kapıştı!

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’la twitter üzerinden kozlarını paylaştı.

Cem Küçük ve Hande Fırat Twitter’da kapıştı!
MedyaRadar'ın haberine göre Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri komutasına yönelik ettiği hakaret içerikli sözlerle ilgili başlayan soruşturmanın ardından, gazeteci Cem Küçük’ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

Türkiye Gazetesi yazarı Küçük, daha önce birçok kez gündeme getirdiği, Hürriyet’in ‘Karargah Rahatsız’ haberini bir kez daha Twitter’dan paylaştı.

Küçük paylaşımında, Hande Fırat imzasını taşıyan haberle ilgili, “Nedense aklıma geldi. 25 Şubat 2017’de Hürriyet’te çıkan “Karargah Rahatsız” manşetini de çok eleştirilmiş ve gazete de hatasını kabul etmişti. Acaba bu habere ve haberi yapanlara ceza ve tazminat davası açılmış mıydı? Merak işte” ifadelerini kullandı.

Bu sözlere bu kez Hande Fırat cephesinden ise yanıt gecikmedi. Fırat önce, “Çok mu merak ettin?” şeklinde bir tweet atarken ardından “Sana mı kaldı? Kaç yıl Ankara’da çalıştın? Zorlama ben yalan olmaz” ifadelerini kullandı.

Cem Küçük ve Hande Fırat Twitter’da kapıştı!
Cem Küçük ve Hande Fırat Twitter’da kapıştı! - Resim : 2
AKİT HABER MÜDÜRÜNÜN TSK’YA HAKARETİ

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, 1 Haziran’da Akit TV’de yayımlanan programda Ali Tarakçı ile tartışması sırasında şu sözleri sarf etmişti:

“Bugüne kadar bütün Müslümanları tutup kolundan içeri attınız bir tek FETÖ'yü içeri atmadınız. Sizin o Ergenekoncularınızın da Fethullahçılarınızın da hepsinin Silivri’de, Sincan'da burnundan getiriyoruz. O hizaya gelmeyen omzu çatal bıçak seti apoletli generalleriniz var ya, hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu. Askeri Savunma Bakanı'nın arkasına koyuyorsa, sivillerin arkasında saf tutturuyorsa bunu AK Parti iktidarı oturttu."

Milli Savunma Bakanlığı, Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ın, televizyon programında, generallere yönelik sözleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş Alan hakkında soruşturma başlatılmıştı.

KARARGAH RAHATSIZ MANŞETİ

Haberde, ‘karargah kaynakları’nın, askere başörtüsü serbestisi getirilmesi ve Akar’ın ‘iktidara yakın görünmesi’ dahil yedi konuya yönelik görüşlerine yer verilmişti.

İktidar yanlısı gazeteciler de, sosyal medya hesaplarından Hande Fırat ve Hürriyet’i yerden yere vurmuştu. Yaşananların üzerine bir açıklama yayınlayan Hürriyet, ‘linç kampanyası’na maruz kaldığını savunarak suçlamalara ‘iftira ve pespayelik’ diye yanıt vermişti.

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet’in haberine şu sözlerle yüklenmişti: “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar.”

Son olarak da haberi yazan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, eleştirilerin haber okunmadan yapıldığını belirterek, “Biz sorduk onlar da yanıtladılar. Haber bundan ibarettir” demişti.