Cem Yılmaz 11 saniyede mat oldu!..

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, önceki gün İş Bankası'nın ana sponsor olduğu Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’ndaydı.

Cem Yılmaz 11 saniyede mat oldu!..

1.329 minik sporcuya moral vermek için Antalya'ya gelen Yılmaz, çocuklarla ilgilendi, onlarla satranç oynadı, fotoğraf çektirdi.

‘BİZİM BABAMIZ CEM YILMAZ DEĞİLDİ’

Yılmaz'a kazandığı parayı nasıl değerlendirdiğine, oğlunun geleceğine ilişkin planlarından yeni film çekip çekmeyeceğine ilişkin merak ettiğimiz birçok konuyu sorduk.

11 SANİYEDE MAT OLDU!

Turnuvanın açılış hamlesini yapan Yılmaz, Dünya Okullar Şampiyonası 2.'si 8 yaşındaki Işık Can ile de gösteri maçı yaptı. Can, Yılmaz'ı 11 saniyede mat edince Yılmaz, “Çalışıp gelip hepinizi yeneceğim” diye espri yaptı.

Cem Yılmaz'ın serveti İş Bankası'ndan çıktı!

Temkinli bir insan olduğunu söyleyen Yılmaz, yatırım için profesyonellerden destek aldığını vurguladı. Yıllar önce yaptığı bir röportajda "Paramı yastık altında saklıyorum" dediğini hatırlattığımız ve “O kadar büyük yastık bulabiliyormusunuz” diye sorduğumuz Cem Yılmaz, "Artık yastık altı yok, kumbara fonu var. Yatırım için ben de profesyonellerle çalışıyorum, onlardan fikirler alıyorum” yanıtını verdi. Kendisinin ilk tasarruf aracının İş Bankası kumbarası olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Bizim jenerasyonda kumbara vardı. Oğlum Kemal'in de Servet Bey kumbarası var. Büyük olmamakla beraber ben ne kadar biriktiriyorsam onunki de o kadar. Neticede bizim babamız Cem Yılmaz değildi. Oğlum için de kumbara fonu yaptık. Şube müdürü sordu 'Ne kadar yatıracaksınız' diye. Fazla coşmayacak dedim. Okullar yaptı."

‘Kemal’de genetik karmaşa var’

“Yılmaz yatırımlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna espriyi patlattı: “Biliyorsunuz evlendik. Artık patron hanım. Sabah 'Nereye gidiyorsun' diye sordu. Ben de 'İş Bankası ile Antalya'ya' dedim. 'Paran var mı' dedi. 'Yok' dedim. 'İyi al şunu yeter sana diye harçlık' verdi. Artık böyle" deyip kahkahayı patlatı.

İlk parasını 30 yıl önce tartıyla kazandığını söyleyen Yılmaz, “O tartı hâlâ duruyor. Ben 105 lira kazandım. Abim tartıyı aldı ama o hiç kazanamadı. Hâlâ aynı oranda kazanıyoruz” dedi.

Oğlu Kemal'in kime benzediği sorusuna “Oğlan tipini benden mizah duygusunu annesinden almış. Genetik bir karmaşa olmuş. Geri götürdük ama 30 gün geçtiği ve faturası olmadığı için geri almadılar” yanıtını verdi.

İki minikle satranç oynayan Yılmaz ikisine de yenilince “Çalışacağım, hepinizi yeneceğim" diye espri yaptı. Yılmaz, "11 saniyede ifademi aldı. Merhamet etmediler bize” serzenişinde bulundu.

Yılmaz, satranç turnuvasına “Bir piyon yeterince dirayet gösterirse ileride vezir olur. Satranç bu, vezir de eder rezil de” esprisyle veda etti.

SEFER YÜKSEL /HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ