Cemal Hünal: "Baba olmak hayat görüşümü değiştirdi"

Cemal Hünal, şüphesiz hem ekranların hem de beyazperdesinin en yetenekli oyuncularından. Hünal, bu kez gerçek bir yaşam hikâyesinden sinemaya uyarlanan ve etkileyici konusuyla dikkat çeken ‘Kızım ve Ben’ filminin başrolünde…

Cemal Hünal: "Baba olmak hayat görüşümü değiştirdi"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Kızım ve ben filminin konusu nedir?


Aslında bir baba kız hikâyesi ama aynı zamanda bir aile draması… Özel harekâtçı olan baba, tek başına kızını yetiştirmeye çalışıyor. Yıllar sonra dengesiz anne ortaya çıkıp çocuğun velayetini istiyor ve bunun üzerine aile çatışmaları başlıyor. Filmin kurgusu bunun üzerine.

Cemal Hünal bu defa nasıl bir karakterle izleyici karşısına çıkacak?

Kızını tek başına yetiştirmeye çalışan özverili bir baba ve bu konuda hata yapmamak için elinden geleni yapıyor. Ayrıca gerçek bir görev adamı, polisliği çok seviyor. Mesleğinde ilerlemek onun için çok önemli. Belki de farkında değil ama karısını bu yüzden kaybetti… Kısaca sorumluluk ve prensip sahibi, daha düz çizgide yürüyen ve gri bölgeleri olmayan bir karakter.

Film gerçek bir yaşam hikâyesinden uyarlanmış. Bunu düşünerek oynamak size ne hissettirdi?

Film hikâyesi gerçek ama gerçek karakterin kim olduğuyla gibi bir malumatım yok. Anladığım kadarıyla yapımcımız Salih Bey’in yakın bir dostu... Gerçek bir hikâye oluşu senaryoya duygusal ve dramatik olarak yansıdı tabii ki bu da benim için besleyici oldu. Oyunculuk için yeteri kadar enteresan fırsatlar veren bir karakteri canlandırıyorum. Projede senaryonun bu kadar etkili ve inandırıcı olması beni şaşırtan detaylar arasındaydı. Ayrıca en önemlisi filmden gelen bütün gelirin şehit ailelerine bağışlanacak olmasıydı…

BENİ CEZBETMEK ZOR OLMADI

Bu filmde oynamanızı kabul ettiren ne oldu?


Aslında yoğun bir dönemime denk geldi. Filmin uygulayıcı yapımcısı Yılmaz Dilsiz Bey, şahsen ulaştı bana ve çok samimi bir sohbet geçti aramızda. Normal şartlarda görüşmelere tek başıma gitmiyorum ama Yılmaz Bey’le ben buluşmak istedim. Çünkü film gelirinin şahit ailelerine gideceğini duydum. İkna olmamda kendisinin çok önemli rolü oldu, beni cezbetmekte hiç zorlanmadı.

Filmde kızınıza hem annelik hem babalık yapıyorsunuz. Gerçekte böyle bir şey başınıza gelse, terk edilseniz ne yaparsınız?

Çok zor olur, annemlere daha yakın bir yere taşınırım herhalde.

ROLÜM YÜK OLMUYOR

Oynadığınız rollerin dışına çıkmak istediğiniz oluyor mu?


Evet, olabiliyor. İstediğim zaman rolümün dışına çıkabiliyorum zaten bu konuda güçlük çekmiyorum. Çalıştığım rolün beni çok işgal etmesine müsaade etmem. Genelde eve rol götürmüyorum ama bu rolüm onlardan biri değil. Benimle eve de geliyor, bana yükte olmuyor. Bir şekilde uyanık tutuyor beni ve belli bir duyarlılıkta kalmamı sağlıyor. 

Dizi veya film çekmiyorsa, Cemal Hünal çiftlikte ata biniyordur diyebilir miyiz?

Doğru tahmin, tabii ki diyebiliriz (gülüyor).

Atlar size ne öğretti?

Dinlemeyi. Herhalde öğrendiğim en önemli şey budur.

GÜN IŞIĞINI KAÇIRMAM

Sıradan bir gününüz nasıl geçiyor?


Genel olarak sabah 5 veya 5buçuk gibi kalkarım. Zaten ne kadar geç yatarsam yatayım, gün ışığı beni uyandırır. Gün ışığını kaçırmama gibi bir takıntım var, gecelere çok meraklı olmadığımdan olsa gerek.

SABAHLARI EŞİM VE ÇOCUĞUMA KAHVALTI HAZIRLARIM

Kaç saat uyursunuz?


5-6 saat uyurum. Gün içinde de 1 saat vaktim varsa daha fazla uyurum.

O kadar erken kalkıp ne yapıyorsunuz?

Sabah 5-8 arası ya bir şeyler yazarım ya spor yaparım ya da çiftliğe giderim. Ama çocuğumuz olduğundan beri genellikle annesi uyuyabilsin diye, oğlumun öngörülemez uyanma saatini beklemek için evde olurum. Uyanınca ona kahvaltı hazırlarım, sonra da eşim Lale’ye... Çocuğu okula götürürüm, devamı normal insanların günü nasıl geçiyorsa benim de öyle. Kısaca bir günüm böyle geçiyor işte…

İyi bir baba, iyi bir eşsiniz yani…

Valla eşim ve çocuğuma sormak gerekiyor (gülüyor).

HADDİNDEN ÇOK AÇIKLAMA YAPIYORUM

Peki, sizce nasıl bir babasınız?


Hızlı arınan ve anlamaya çalışan bir babayım. 3 yaşındaki bir çocuğa haddinden fazla uzun açıklamaları tekrar ve tekrar yapan bir babayım. Bakalım faydasını görecek miyiz?

Baba olmak sizde neleri değiştirdi?

Artık işten kaytarmıyorum (gülüyor). Baba olmak, hayat görüşümü çok değiştirdi. Erkekler hayatın birçok temel gerçeklerinden ve sorumluluklarından çok kolay kaçar. Bir sürü şeyi sollamak etrafında dolaşmak kolay gelir. Baba olduktan sonra bunlar pek mümkün olmuyor.

İSTEDİĞİ MESLEĞİ YAPSIN!

Çocuğunuzun da oyuncu olmasını ister misiniz?


Sadece gerçekten yapmak isteyeceği ve yaparken keyif alacağı, hayatta o işi yaptıkça onu daha iyi bir insan haline getirebilecek bir meslek yapmasını isterim. Ne olduğu hiç umurumda değil, yeter ki istediği bir şey olsun… 

ROL MODELİM BABAM

Rol modeliniz var mı?


Evet, babam…

Sizi en iyi ne tanımlar?

Ya evde yemek yaparken ki halim ya da at üzerindeki halim.

Sizi ne üzebilir?

Genel olarak dünya üzerinde yaşanan insan ve doğa trajedileri beni etkileyip çok üzer. Canlılara karşı aşırı hassasiyetim var.
Konular Röportaj