Cemil Candaş'ın katil zanlısından kan donduran sözler

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ı, inşaat iskanlarını iptal ettiği için vurdurtan şüpheliler hakim karşısına çıkarıldı. Katil zanlısı, “Boyu uzun olduğu için yumruk atmaktan vazgeçip ateş ettim” dedi.

Cemil Candaş'ın katil zanlısından kan donduran sözler
Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz 2016 günü belediyede başından vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Şenol Şahin, Mithat Yılmaz, Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman katıldı. Candaş'ı makamında öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet istemiyle tutuklu yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Şenol Şahin, "Belediyede birinin burnunun kırılması gerektiğini söylediler. Bu iş için 80 bin lira teklif edilmişti. Silah verdiler. Burnunu kırdıktan sonra silahı göstererek çıkarsın dediler. Önce ayağına sıktım. Güvenlik üstüme atladı. Maktulün uzun boylu ve yapılı olduğunu görünce burnuna vurmaktan vazgeçip ateş ettim" dedi.

İSKÂNLARI İPTAL EDİLMİŞ

Tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz da, "Cemil Candaş, 7 binanın iskanını iptal etmiş. Bunların 4'ü Keten İnşaat'ın. 1 milyar dolara yakın gayrimenkulün iskanları iptal edilmiş" dedi.

Gayrimenkul danışmanlığı ve iş takipçiliği yaptığını anlatan tutuklu sanık Hacı Avcı ise, "Selahattin Keten 'Ben bu başkan yardımcısını dövdüreceğim. En azından bir yumruk attırayım' dedi. Ben de Engin Gölve'ye 'bir müdür dövülecek' dedim. Sonra Selahattin'i arayıp birini bulduğumu söyledim" diye konuştu.

Müteahhit Engin Gölve de, "Olaydan önce Hacı Avcı geldi ve 'biri ağabeyimin işlerine taş koyuyor. Birini dövdüreceğim. Birini bulabilir misin?' dedi. Şenol Şahin'e söyledim. Kabul etti. Hacı Avcı ve Rıza Keten geldi. Çocuğa anlattılar. 'Cemil Candaş 20 günlük rapor alsın yeterli' dedi. Mahkeme, soruşturmaları ayrı yürütülen Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten'le ilgili Şenol Şahin, Engin Gölve ile Hacı Avcı'nın ifadelerinin değerlendirilmesi için İstanbul Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca tutuklu sanıklar Mithat Yılmaz ile Bilal Yaman'ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.