Cenaze binek arabayla taşındı!..

Şırnak’ta bir kadının cenazesi Cizre Devlet Hastanesi'nden Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken ambulans yerine binek arabaya bindirilmesi tepkilere neden oldu.

Cenaze binek arabayla taşındı!..

Hastane önünde bekleyen tam teşekküllü ambulansa rağmen savcı kararıyla cenazenin binek araba ile Diyarbakır'a sevk edilmesi ve ambulansa da ölen şahsın yakınlarının bindirilmesine cenaze yakınları tepki gösterdi.

İdil ilçesi Sırtköy beldesinde ikamet eden ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 9 çocuk annesi Lama Akman'ın (45) cenazesi, morg önünde bekleyen tam teşekküllü ambulansa rağmen savcının talimatıyla küçük bir araç ile otopsiye gönderilmesine aile fertlerini kızdırdı. 1.5 sene önce eşini bir trafik kazası sonucu kaybeden Lama Akman, 3 Mayıs 2012 günü ikamet ettiği Sırtköy beldesindeki evinde kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akman daha sonra Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından ön otopsi yapılan cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararı verildi.

Cenaze yakınlarının iddiasına göre, sevk edilen cezane için Cizre Belediye Başkanlığı'na ait tam teşekküllü ambulans morg kapısında beklerken, savcının talimatlarıyla cenaze binek arabanın arkasına konuldu. Batman'da ikamet eden Lama Akman'ın akrabaları hiçbir işleme ve otopsiye itiraz etmediklerini ancak savcının cenaze naklini küçük bir araçta yapma isteği karşısında şoke olduklarını söyledi. Akman ailesi fertleri akrabalarını kaybetmenin acısını yaşarken, diğer yandan da cenazelerine gösterilen muamele ile yıkıldı. Cenaze, küçük aracın arka tarafına yerleştirildikten sonra, cenaze için bekleyen Akman'ın yakınları ise ambulansla Diyarbakır'a gönderildi.

Hayatını kaybeden Lama Akman’ın babası Nuri Açan, ölen kızının acısının bu uygulamayla arttığını belirtti. Açan, "Bu uygulama bizi adeta yıktı. Onca ısrar ve temennilerimize rağmen, kızım değersiz bir eşya gibi ve tabut içinde olmadan araca sıkıştırıldı. Ölüye bile saygısı olmayan savcı hakkında gereğinin yapılmasını yetkilerden bekliyoruz. Bu uygulamayı yapan savcı hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.