HABERSHOW ANALİZ - "Arda Turan - Sinem Kobal" asparagası yüzünden Cengiz Semercioğlu'nu uyaran Faruk Bildirici'nin yazısındaki önemli eksiklik ne?

Cengiz'e ayar veren Faruk Bildirici'ye önemli uyarı!

Cengiz Semercioğlu, Hürriyet’in okur temsilcisi Faruk Bildirici tarafından uyarıldı.

Uyarının nedeni Cengiz Semercioğlu’nun Arda Turan’la ilgili "yalanlanan" haberiydi. Bu haberi canlı yayında yüzüne vurdu diye partneri Gamze Karaman’ı işten attırdığı iddia edilmişti Semercioğlu’nun. Ayrıca haber Arda Turan cephesinden de yalanlanmıştı. Ancak Arda Turan’ın açıklaması Hürriyet’te yer almadı.

Ancak Faruk Bildirici’nin yazısındaki bir ayrıntı dikkatimizi çekti.

Hürriyet’in yayın ilkeleri uyarınca Cengiz Semercioğlu’nu "Taraflara sormadan yazı yazdığı için" uyaran Faruk Bildirici aynı yazıda Cengiz Semercioğlu’nun yine taraflara sormadan yazdığı ve yargısız infaz yaptığı Volkan Konak ve Orçun Benli yazısına destek veriyordu.

Oysa Cengiz Semercioğlu, Hürriyet’in yayın ilkelerini Volkan Konak ve Orçun Benli yazılarında da çiğnemişti. Üstelik bu iki haber Arda Turan’ınki gibi masum bir aşk haberi değil çok ciddi iki konuydu. Semercioğlu köşesinde Volkan Konak’ı ve Orçun Benli’yi tek taraflı olarak savunuyor ve magazin habercilerini suçluyordu.

Cengiz Semercioğlu’nun bu köşe yazılarının da yalan olduğu ve magazin basınına yaptığı yargısız infaz dün akşam ekrana gelen "Süper Kulüp" programındaki görüntülerle belgelendi.

Cengiz Semercioğlu’nun destek verdiği Volkan Konak, deprem sorusu sorulduğunda duyduğu halde "O işlerle ilgilenmiyorum" diyor; yine Cengiz Semercioğlu’nun "mağdur" olarak yazdığı Orçun Benli magazin habercilerine ağza alınmayacak küfürler yağdırıp, şiddet uygulamaya çalışıyordu.

İşte izlemeyenler için Volkan Konak’ın depremle ilgili sözleri;TIKLAYIN

İşte yine izlemeyenler için Deniz Uğur’un sevgilisi Orçun Benli’nin rezaleti;TIKLAYIN

Cengiz Semercioğlu bir süre önce mahkemelik olduğu Volkan Konak’a yaranmaya çalışırken yani kendi çıkarları için köşesini kullanırken nasıl tarafsız ve objektif olabiliyor sayın Faruk Bildirici?

Ve yine sırf magazin habercilerini Orçun Benli haberinde yargısız infaz ederek yöneticisi olduğu magazin ekinin hatalarını ört bas etmek için köşesini kullanan Cengiz Semercioğlu, Hürriyet’in yayın ilkelerinin 9. ve 16. maddesini ihlal etmiş olmuyor mu?

Görüntüleri açık ve ortada. Volkan Konak haksız, Orçun Benli haksız.

Bu durumda kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar vermek hiç de zor olmamalı...