Cenk takımın en iyisiydi

Rekor transfer ücretiyle Premier Lig ekibi Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un ortaya koyduğu performans göz oldurdu. İstatistikler, Cenk'in Everton adına sahanın en iyisi olduğunu ortaya koydu

Cenk takımın en iyisiydi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Milli futbolcu 21 kez ikili mücadeleye girerken, takımı adına ceza sahasında en fazla topla buluşan isim oldu.

İngiltere Premier Lig'de Tottenham deplasmanında Everton'la ilk maçına çıkan Cenk Tosun'un ortaya koyduğu performans göz doldurdu. Milli futbolcu, sanki sezon başından beri takımla oynuyormuşcasına yabancılık hissi çekmeden inisiyatif aldı ve birçok alanda da zirveye çıktı. Opta verilerine göre maçın ilk 25 dakikasında ve maç genelinde Everton'da 'en çok topla buluşan isim' olan Cenk, gelen pasları da takım arkadaşlarına servis etme konusunda başarılı bir maçı geride bıraktı. İlk 25 dakika geride kaldığında 25 kez topla buluşmayı başardı ve önemli bir rakamı veri defterine yazdırdı.

FİZİK GÜCÜNÜ KULLANDI

Tottenhamlı defans oyuncularını zorlayan ve bir pozisyonda Davinson Sanchez gibi yere sağlam basan bir ismi dahi ikili mücadelede yere yıkan Cenk Tosun, rakip oyuncularla 'en fazla ikili mücadeleye giren isim' oldu ve ilk 45 dakikada 19 kez girdiği ikili mücadelelerin 5'ini kazanmayı başardı. Cenk Tosun'un yüzde olarak girdiği ikili mücadelelerin sonucunda rakamsal bazda kazanım oranında düşük kalsa da istekli oyunu ve mücadeleden kaçmayışı, maç notlarına artı olarak yansıdı.

İKİLİ MÜCADELEDE ZİRVEDE

Süper Lig'den Premier Lig'e geçişte yabancılık çekmeyen Cenk, oyunda kaldığı süre içerisinde takımın en fazla kilit pas atan isimlerinden oldu. Girdiği 21 ikili mücadele ile bu alanda da zirveye oturmayı başardı. Milli futbolcu, ön bölgede ayak basmadık yer bırakmadı, maç sona erdiğinde ise Everton'ın ceza sahasında en fazla (3 kez) topla buluşan ismi olarak kayıtlara geçti. Rooney'e yaptığı asist, ofsayt gerekçesiyle tabeleya yansımadı fakat oyun yapısı ve tarzıyla Premier Lig'e uygun bir isim olduğunu ilk maçından gösterdi. Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce de maç sonunda “Cenk, Tottenham maçındaki gibi topu ileride tutmaya devam eder ve biz de onu ceza sahasında istediği toplarla daha fazla buluşturursak, Beşiktaş'ta yakaladığı başarıyı Premier Lig'de de yakalayacaktır” ifadelerini kullandı.

Everton'a eleştiri Tosun'a övgü

İngiltere Premier Lig mücadelesinde Everton, Tottenham karşısında sahadan 4-0 mağlup ayrılsa da milli futbolcu Cenk Tosun, ilk maçındaki performansıyla izleyenlerin ve Ada basınının beğenisini kazandı. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, "Zorlu ilk maça rağmen Cenk Tosun umut verici bir oyun sergiledi. Topla buluşmak ve topu gol yollarına göndermek için güçlü bir şekilde mücadele etti" derken, Everton adına en yüksek puanı milli golcüye verdi. The Guardian gazetesi de Cenk Tosun'un forma giymesinin Everton adına maçtaki tek olumlu gelişme olduğunu aktardı. Gazete, "Cenk Tosun, Romelu Lukaku'nun ayrılmasından sonra takımın hücum hattına mücadele ve hareketlilik getirdi" ifadesini kullandı. İngiltere'nin bir başka gazetesi Daily Mirror ise Beşiktaş'tan 22 milyon Euro net bonservis bedeliyle transfer edilen Türk futbolcunun, takım arkadaşı Wayne Rooney ile Premier Lig'in en etkili savunma hatlarından birine karşı mücadele ettiğini yazdı.

Manchester United ve İngiltere futbolunun unutulmaz isimlerinden Rio Ferdinand, Cenk Tosun'un performansı hakkında, "Agresifti ve fiziksel oynadı. Topa daha sağlam basmayı becerirse, daha kreatif olabilir" dedi.
Konular Spor Haberleri