Cenk için çılgın teklif: 22 milyon euro

Cenk Tosun, Avrupa kulüplerinin gündeminden düşmüyor. Milli golcüyü daha önce de kadrosuna katmak isteyen İngliz ekibi Crystal Palace, devre arasında 22 milyon Euro'luk yeni bir teklife hazırlanıyor.

Cenk Tosun çılgınlığı!
Yeni Şafak'tan Süleyman Haturasu'nun haberine göre bu sezonki performansıyla parmak ısırtan Cenk Tosun, Avrupa kulüplerinin gündeminden düşmüyor.

İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace, Cenk Tosun için Beşiktaş'a yeni bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Sezon başındaki transfer döneminde Cenk'i renklerine bağlamak isteyen Crystal Palace, Beşiktaş'tan ve golcü oyuncudan olumsuz yanıt almıştı. Daily Mirror gazetesi, Crystal Palace'ın golcü futbolcunun transferi için Ocak ayında yeniden girişimde bulunacağını öne sürdü. Crystal Palace Futbol Direktörü Dougie Freedman'ın Cenk'in Finlandiya maçında attığı iki golü gördükten sonra tekrar harekete geçtiği öğrenildi. İngilizler'in, 26 yaşındaki santrforu Monaco maçında da takip ettiği bildirildi.

EN İYİ YILLARINI YAŞIYOR

Cenk Tosun'un Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2019 Haziran'da sona eriyor. Yıldız oyuncunun kontratında son yılına girecek olmasını not düşen İngiliz basını, "Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıksa bile devre arasında 22 milyon Euro karşılığında oyuncusunu bırakabilir" diye yazdı. Beşiktaş'ın başarısında önemli payı olduğuna değinilen Cenk Tosun'un kariyerindeki en iyi yıllarını yaşadığı da belirtildi. Benteke ve Wickham gibi golcülerinden sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Crystal Palace, ligdeki ilk gollerini 8. haftada Chelsea'yi 2-1 yenerken attı. Crystal Palace, ligde 20. sırada yer alıyor. Cenk'e İspanyol kulüplerinin de talip olduğu belirtildi.

YİNE ADAY GÖSTERİLDİ

Şampiyonlar Ligi 3. maçında Monaco ağlarını 2 kez sarsan Cenk Tosun, haftanın futbolcusu adayları arasında yer aldı. Oylaması bugün bitecek ankette Barcelona'dan Messi, Manchester United'dan Rashford, Chelsea'den Hazard, PSG'den Neymar, Liverpool'dan Salah, Real Madrid'den Ronaldo ile Spartak Moskova'dan Promes de yer alıyor.

BU SEZON BAMBAŞKA

Beşiktaş'a 2014-2015 sezonunun başında Gaziantepspor'dan gelen Cenk Tosun, ilk sezonunda Demba Ba, ikinci sezonunda Mario Gomes, geçtiğimiz sezon da Aboubakar'ın arkasında kalsa da hiç vazgeçmedi. Özel kondisyonerini yanından ayırmayan 25 yaşındaki golcü sezona bomba gibi girdi. Şu ana kadar 11 resmi maçta 7 gol attı.

Kartal, Avrupa'nın devleriyle yarışıyor

Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, performansıyla adeta tarih yazıyor. İlk 3 maçta 7 gol ve 3 galibiyetle 9 puan alan siyah-beyazlılar, Avrupa'nın dev rakipleriyle aynı performansı gösterdi. Önce deplasmanda Porto'yu 3-1, sonra evinde Leipzig'i 2-0, son olarak da Fransa'da Monaco'yu 2-1'le geçen Beşiktaş, hem kendi rekorunu kırdı, hem de Türkiye adına Şmapiyonlar Ligi'nde en iyi başlangıcı yaptı. Şampiyonlar Ligi'ne 3 galibiyetle başlayan 4 kulüp daha var. İngiliz temsilcisi Manchester United, bu sezon yaptığı flaş transferlerle yaza damgasını vuran PSG, İspanyol devi Barcelona ve İngiliz temsilcisi Manchester City grupta daha kayıp yaşamadı. En çok golü ise rakip fileleri 12 kez havalandıran Paris Saint Germain kaydetti.

Rota lige çevrildi

Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda 9 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, aynı seriyi Süper Lig'de de gerçekleştirmek istiyor. Ligin 9. haftasında Pazartesi günü Medipol Başakşehir'le karşılaşacak olan siyah-beyazlı ekip, 3 haftadır galibiyet hasreti çekiyor. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarından 3 puan çıkartamayan Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde ilk kez 3 maç arka arkaya kazanamadı.

Babel'e 2 maç ceza

PFDK, Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören Beşiktaşlı Ryan Babel'e 2 maç ceza verdi. Hollandalı yıldız, siyah-beyazlı takımın Süper Lig'de iç sahadaki Başakşehir ve deplasmandaki Alanyaspor maçlarında forma giyemeyecek.
Konular Spor Haberleri