Çeşme 'gürültü' sorununa çare arıyor!

Çeşme'nin bitmeyen sorunu gürültüye çare bulunamıyor. Başkan Muhittin Dalgıç, referanduma gidilebileceğini söylerken, Alaçatı Sesle Mücadele Derneği Başkanı Ahmet Palamutçu, "Ses yasalarla düzenlenmiş bir konu. Bunun referandumu olmaz. Biz sadece yasaların uygulamasını istiyoruz" diyor.

Çeşme 'gürültü' sorununa çare arıyor!
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre Çeşme'de her yaz giderek artan gürültü sorunuyla ilgili tartışmalar büyüyor. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın "Sorunu birlikte çözer, beraber karar veririz" açıklamasıyla 'referandum sinyali' vermesine, Alaçatı Sesle Mücadele Derneği'nin kurucu Başkanı Ahmet Palamutçu'dan tepki geldi. Palamutçu, "2011'den bu yana sayısız şikayette bulunduk. Ses yasalarla düzenlenmiş bir konu. Bunun referandumu olmaz. Biz sadece yasaların uygulamasını istiyoruz" dedi. Özellikle son 3 yıldır yazın geceleri gürültüden uyayamadıklarını belirten Palamutçu, "Başkan Dalgıç, bizi referandumla mı uyutacak" diye konuştu.

Çeşme Kent Konseyi 2014 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Dalgıç'ın, "Önümüzdeki yıl bu sorunu beraber çözer, gürültü konusunda, işletmelerin açılış-kapanış saatleri konusunda referandum yaparak hep birlikte karar verebiliriz" sözlerine ilk tepki geçtiğimiz aylarda kurulan Alaçatı Sesle Mücadele Derneği'nden geldi. Derneğin kurucu başkanı Ahmet Palamutçu, gürültü sorunun konuşulduğu bu toplantıya çağırılmamalarına tepki gösterdi.

Yasayı çiğnersiniz

Gürültünün yasalarla düzenlendiğini ve referandum yapılacak bir konu olmadığını belirten Palamutçu, "Yasalar, gürültüyle mücadelede neler yapılması gerektiğini net olarak ortaya koymuştur. Yasalar belirli bir düzeyin üzerindeki gürültüyü yasaklıyor. Yasa dışı hareket edip, 'bunu halka soralım' demek olmaz. Buralarda yaşayan insanlar bas bas bağırıyor ve gürültüye isyan ediyor. Bizlere 'O zaman mahkemeye gidin' diyenler şimdi "Halka sorarız" diyor. Bu siyasi manevra. Devamlı top çeviriyorlar. Sen önce yasayı uygula, sonra içinden çıkamazsan gel. O zaman referandumu birlikte yaparız" dedi.

"Kafeterya kılıfında bar açıyorlar!"

Ahmet Palamutçu, "Belediyede bugün Muhittin Dalgıç var. Yarın Hasan gelir, Hüseyin gelir. Korunması gereken burada yaşayan halktır. Ben 24 senedir Alaçatı'da oturuyorum. Üç yıldır yükselen sesten şikayet için ilgili birimlere defalarca başvurdum. Geliyorlar, kafeterya kılıfında bar açıyorlar ve sabaha kadar yüksek sesle müziği herkese dinletiyorlar. Paraları topluyor, insanları uyutmuyor, sezon bitince de çekip gidiyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır" dedi.