Çeşme’nin sosyetik molozluğu!

Türkiye’nin en ünlü turizm merkezlerinden biri olan, otellerin ve restoranların yüksek fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Çeşme’nin koyları çöplüğe döndü. Aya Yorgi ve Hacettepe koylarının sırtları moloz yığınlarıyla doldu...

Çeşme’nin sosyetik molozluğu!
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'de beach clup kültürünün başladığı ilk yer olma özelliğine sahip Çeşme Aya Yorgi Koyu ve yanında bulunan milyonluk yatların vazgeçilmez adresi Hacettepe Koyu'nun sırtları moloz alanı oldu.

'ARAZİLERE SAHİP ÇIKIN'

Hem eğlence ve plaj kültürü hem de doğal güzelliği ile dünya çapındaki dergilerde ve yayınlarda haber olan bu bölgenin kirliliği ile ilgili haberler yaz aylarında Yeni Asır'da yayımlanmıştı. Ancak sezonun bitmesi ile birlikte, paha biçilmez koylara o kadar çok moloz döküldü ki, bu durumu görenler içler acısı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ekonomik anlamda paha biçilmez bir değere sahip bu iki koyun arkasındaki şahıs arazileri molozlarla dolarken, toprak sahiplerinin hem bildirimde bulunmaması hem de bölgeyi kontrol etmemesi sonucunda, doğa ve turizm cenneti olarak nitelendirilen yerler çöplüğe döndü.

Yeni Asır'a konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, şahıs arazilerine müdahale edemediklerin söylerken, "Görevimiz olmamasına rağmen özel arazilere girip temizliğe başladık. Aslında belediyenin yetki alanı dışında ancak arazi sahipleri müdahale etmiyor, biz temizlik yapıyoruz. Şahıslar lütfen arazilerine sahip çıksın" dedi.

İŞTE O ÜNLÜ KOYLAR...

Burası Çeşme... Yerli ve yabancı turistlerin kalmak için ceplerinden hayli yüklü rakamlar çıkarttığı İzmir'in sosyetik ilçesi. Gördüğünüz moloz yığınları da, ünlü Aya Yorgi ve Hacettepe koylarının sırtlarına atılıyor...