Çetin Altan'a hüzünlü veda!..

Dün hayatını kaybeden Türk basını ve edebiyatının duayen ismi, Milliyet Gazetesi yazarı Çetin Altan son kez işine geldi.

Çetin Altan'a hüzünlü veda!..
Milliyet'te yer alan habere göre Çetin Altan'ın naaşı son veda için Milliyet Gazetesi'ne getirildi.

Türk basın dünyası ve edebiyatının duayen ismi Çetin Altan, tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti. 88 yaşında aramızdan ayrılan Altan, gazetecilik ve yazarlığının yanı sıra 1965-69 yılları arasında Türkiye İşçi Partisi milletvekili olarak TBMM'de yer almıştı.

GEÇECEK DİYE UMUT ETTİK...

Çetin Altan’ın kızı Zeynep Bakan, gözyaşları içinde “Babamı kaybettik, ne diyeyim? Babamla birlikte buradaydık. Bir ayı geçmişti, ümitlerim devam ediyordu. Babam yine kalkacak diyordum işte olmadı.” diye konuştu.

BİR KALEM USTASI, BİR YAŞAM FİLOZOFUYDU...

Çetin Altan'ın vefat haberinin ardından okurlarından, meslektaşları ve severlerinden taziye mesajları yağdı. Usta gazeteci Melih Aşık, Altan için şunları söyledi: "Gazeteci büyüğümüz dostumuz Çetin Altan hem bir kalem ustası hem yaşam filozofuydu. Toplumun kendini düşünmesini, aynaya bakmasını sağladı..."

1946’da Ulus Gazetesi’nde başladığı gazetecilik hayatını 87 yaşında Milliyet’teki ‘’Şeytanın Gör Dediği’’ köşesindeki yazılarına ara verene kadar sürdüren Çetin Altan, Türkiye gazeteciliği için nadir nitelikte, evrensel bakışını edebi lezzetle ve mizahla buluşturan yazılarıyla okurlarının dünyasını, hayatını, ufkunu genişletti yıllar boyu.

Büyük Gözaltı (1973), Bir Avuç Gökyüzü (1974), Viski (1975) ve Küçük Bahçe (1978) ile roman, Üçüncü Mevki (1946) ile şiir, Kalem Bahçelerinden Yedi Hayat (2009) ile eleştiri,  Rıza Bey’in Polisiye Öyküleri(1985) ile öykü dalında eserler verdi; çoğu sahnelenen on tiyatro oyunu yazdı.

Sayısız deneme, inceleme kitabına imza attı. Al İşte İstanbul gezi-röportaj, Kavak Yelleri ve Kasırgalar ise otobiyografi alanında Türkçeye kazandırdığı eşi az bulunur kitaplardır.

Çetin Altan'a hüzünlü veda!..